Фруктовиця - перша наша алколастівка

Jan 02, 2016 17:49

Спробував на Новий рік одну з трьох "фруктовиць", запропонованих місцевим алкоринком посеред десятків видів ерзаців під ім'ям "водка". Обрав грушову, бо яблунева - якось дуже просто, а сливовиця в мене й так є, ще й на трояндовах пелюстках.
Шо сказати? Непогано. Одне засмутило. Можливо, це через якісь гости-нормативи, а може, й з інших причин, але виробники повірили заповітам Мєндєлєєва й зробили напій 40-градусним. Що геть невірно. Можливо, це правило й розповсюджується на той самий ерзац з розведеного водою харчового спирту, але нормальні дистилятні палинки, які личить пити цивілізованим людям, мають бути 50-55 градусними. Але самий факт появи на ринку дистилятного продукту радує. Сподіваюсь, що це лише перші ластівки, і через якійсь час будуть в нас не лише фруктові дистиляти, а й зернові.









Хто ще не в курсі національної проблеми - прошу сюди: Геть від Москви - геть від "водкі"!

Звідтам:

"Разведённый водой спирт-ректификат, не имеющий собственного вкуса и аромата, не имеет права именоваться напитком, не имеет никакого отношения к давним козацким традициям, потребление его есть потребление пищевого эрзаца, тяжёлое наследие имперско-тоталитарного прошлого. Вільна Україна невозможна без возрождения собстенного крепкого национального напитка, получаемого путём дистилляции качественного органического сырья - фруктов, ягод и зерновых. Препятствие этому процессу (ради лоббирования "водочного" бизнеса) является антигосударственной деятельностью и вредительством"

умные вещи, Украинская Революция, самогон-вино-пиво

Previous post Next post
Up