цепная реакция

Feb 02, 2015 22:23



Read more... )

Leave a comment

(The comment has been removed)

pan_andriy February 2 2015, 21:47:10 UTC
Точить колесные пары и убивать людей это разные виды деятельности.
Да и российский интерес надо бы наконец сформулировать.

Reply

(The comment has been removed)

pan_andriy February 2 2015, 22:02:09 UTC
Расходы на войну вообще и зарплата боевиков в частности - это инвестиция, которая должна отбиться в будущем. Цель должна быть внятно озвучена.
Например "Если нам не удастся любыми способами переместить в Россию хотя бы десяток миллионов украинцев, то связи между российскими регионами (экономические, транспортные и т.д.) исчезнут и Россия сама собой развалится"

Reply

(The comment has been removed)

al_kazilo February 2 2015, 22:32:29 UTC
да.. они обижались, когда кто-то говорил, что "для обслуживания трубы в россии может остаться не более...(не помню точную цифру)тыс человек.. картинно повозмущались, но приняли к исполнению:-((

Reply

sassa_nf February 2 2015, 22:30:53 UTC
Щось не зрозумію. В Канаді все гаразд, а в Росії розвал? Невже справді через щільність заселення?

Reply

euthanasepam February 3 2015, 02:47:02 UTC
Ні. Географічний детермінізм виглядає дуже привабливо, але не пояснює насправді такі речі, наприклад, як патріотизм. Визначальну роль в житті націй та країн має національний характер, психологія, ментальність народів ( ... )

Reply

pan_andriy February 3 2015, 07:10:03 UTC
Канада невдалий приклад для порівняння. Все населення Канади - як дві Москви. Понад половина Канади мешкає на широті Франції. На півдні Канади ростуть пальми і цитрусові.

Reply

sassa_nf February 3 2015, 08:27:48 UTC
от і пробую зрозуміти, чому невдалий. Населення зменшиться до розмірів двох (ок, чотирьох) Москов та виживе на півдні. Який додатковий фактор створить умови для розпаду?

(Ну я цей тезис у вас уже кілька разів бачу, але щось не можу збагнути, чому б це так)

Reply

pan_andriy February 3 2015, 10:34:34 UTC
Канада склалася еволюційно. Люди там розселялися відповідно до законів ринку і економічна доцільність.

Росіяни розселялися відповідно, до того як з України, після Голодомору, задарма надходило все що їм потрібно. Вони ні копійки не платили за харчі, вугілля, металл, за те, що українці розвідали і освоїли родовища нафти і газу. Зараз вся міська інфраструктура Росії все ще існує по інерції, за рахунок високих цін на нафту.

Десь треба діти 100 млн. зайвого населення. Самий процесс ЗМЕНШЕННЯ може спровокувати розпад, адже комусь буде запропоновано ПОМЕРТИ, а комусь їхати невідомо куди. Для розселення потрібні величезні кошти, яких немає. Треба комусь терміново бувувати сотні мільйонів кв. метрів житла, а хто і за що це робитиме? На півдні росіян витісняють кавказці, у яких демографічний бум.

Додатковим фактором розпаду може стати зовнішний чинник. Може раптом відкритися воєнторг, причому в самій Росії. Грошей на життя не буде, а зброї - цілі гори. Зацікавлені сторони можуть підкинути готівки.

Reply

sassa_nf February 3 2015, 10:47:34 UTC
А чому не може відкатитись до стану Російської Імперії - тоді ж нафти не було? Чи якась інфраструктура тих часів зникла беззворотньо? Чи розподіл населення значно змінився?

Ну, звичайно, спостерігаємо, що села зникли, але ж точно так села могли б з'явитись знову, якщо настане колапс життя у містах. Що цьому завадило б?

Reply

pan_andriy February 3 2015, 11:28:50 UTC
"А чому не може відкатитись до стану Російської Імперії - тоді ж нафти не було ( ... )

Reply

chuka_lis February 4 2015, 01:00:24 UTC
ну, допустим, население канады не как 2, а как примерно 3.5 москвы.
то, что может находиться на одной широте, не значит что климат- идентичный. на 45 параллели-миннесота, монтана, северная дакота в сша, где зима 7 месяцев в году, со снегами и морозами, совсем не похоже на балканы.
я не спорю что на чукотке холоднее и менее пригодно для житья.
но нельзя сказать, что прям таки на юге канады растут цитрусовые и пальмы. разве что в теплицах и у любителей садоводов, потому что зимой в канаде, морозы -и только на теплом юго-западе страны, в районе ванкувера, свой "микроклимат" с мягкой зимой и нежарким летом- благодаря близости океана.
тот же калгари (51cш) ненамного дальше- зимой- -9С средняя. в москве(55сш), которая севернее- -5С.
но ведь ванкувер- далеко не вся канада, там в метрополии около 2.5 млн из 36 живет.

Reply

pan_andriy February 4 2015, 03:41:07 UTC
chuka_lis February 4 2015, 05:53:00 UTC
так вы ж и об условиях выращивания прочли? так же?)) и сколько человек этим занмиается? это из той же серии, что и ананасы под москвой.

Reply


Leave a comment

Up