кухня Поділля (Вінницька область)

Jun 25, 2014 22:42

В тій частині Поділля, звідки я родом, мабуть найсмачніші страви в світі. Бо вода - чиста, земля - родюча, люди - щедрі і роботящі. Почну з мрії. Дуже хочу зібрати легендарні та не відомі широкому загалу страви та історії, об'єднати їх та записати рецепти. головне, що це будуть страви з місцевих продуктів, з власною історією та інтерпритацією. Як у кожної господині особливий та неповторний борщ, так і тут - неповторні страви Подільськї кухні.
Почну з борщу від Людмили Алфімової - акторки, вінничанки, що зіграла роль солдатки у легендарній стрічці "Свадьба в Малиновке":


600 г реберець
400 г капусти
300 г бурячка пропеченого
40 г сала
1 зубчик часнику
2-3 свіжих помідори
1 морквина
1 цибулина
Кріп та петрушка за смаком.
Бульйон до борщу роблять на реберцях. Бурячок пропікають у духовці. Добавляють у бульйон. Згодом нарізану соломкою моркву, цибулю і томати перемішують і обсмажують. У киплячий бульйон додають нарізану кубиками картоплю, варять до напівготовності. Згодом додають нарізану капусту та варять ще п’ять хвилин. Додають бурячок, цибулю, моркву, томати, товчене із зеленню та часником сало. Варять до готовності і дають настоятися 15-20 хвилин.

подільська кухня

Previous post Next post
Up