Niin se taitaapi tulla. Kevät. Linnut sekoilee ulkona, sirkuttavat ja pulisevat ihan innoissaan. Aurinkokin on alkanut pitkästä aikaa paistaa. Ulkona on ihastuttava helmikuun päivä: -3 asteen pakkanen ja kirkas auringonpaiste. Kyllä täällä napapiirillä kelpaa asua! Ainakin tämmöisinä päivinä tuntuu hyvältä
(
Read more... )
perunataikina:
1dl perunamuusijauhetta
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
150g margariinia
1dl kylmää vettä
täyte:
n.200g feta-juustoa (mie käytin sitä Apetina-fetaa purkissa: halpaa mutta toimii!)
1 paprika
1 sipuli
1dl oliiveja
200g kirsikkatomaatteja
2dl kermamaitoa
2 kananmunaa
1tl oreganoa
1/2 tl mustapippurirouhetta
Taikinan kuivat aineet sekaisin, nypi margariini joukooon kunnes murumaista, sitten lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Kuutioi feta, paprika ja sipuli (tai leikkaa haluamasi muotoisiksi, itse tein sipuleista ja paprikasta viipaleita). Viipaloi oliviit ja puolita tomaatit. Sekoita yhteen kermamaito (mie käytin ruokakermaa), kananmunat ja mausteet.
Kokoa piirakka: painele taikina vuokaan, jonka halkaisija n. 27cm( mie tein isolle uunipellille ko luulin että tulee hurjan iso), ripottele täyteaineet ja kaada päälle kermamunaseos. Kypsennä uunin alatasolla n. 40min 225 asteessa.
Mun mielestä tää oli tosi hyvää! Peruna maistuu mukavan ruokaiselta pohjassa ja antaa hyvää makua. Täytteita saa toki vaihtaa oman maun mukaan, ite tein juuri niinko ohjeessa sanottiin. Siitä vaan iltapalaa leipomaan. Hyvää ruokahalua!
Reply
Reply
Leave a comment