Апельсинові капкейки

Feb 16, 2013 18:41



а
Значіцца так) Нарешті я це зробила, бо дуже -дуже хотіла потішити насамперед одну чарівну дівчину Лесю chychatunka, яка відзначила своє 16-тиріччя) Але Варєнька сьогодні вночі захворіла і ми сидимо вдома ...Я на дієті, друзі всі далеко, тому пригощати нема кого(
І ось одне з моїх творінь. Ділюсь рецептом для тих, хто до мене все ніяк не доїде , а пекти любить)))
на 18 шт
Тісто:
150 гр. м"якого масла( я використала вершковий маргарин, теж виходить добре)
150 гр. цукру
150 гр. борошна
3 яйця
1 ч.л. ванільного екстракту
1 ч.л. розпушувача( можна і соди, бо в тісті буде сік апельсина)
5 ст. ложок  апельсинового соку( всього треба 2 апельсина)
2 ч.л. цедри апельсина

Крем:
Нарешті я зробила масляний крем , такий який хотіла) Бо крем зі згущеним вареним молоком  не рахується!
200 гр. вершкового масла (73%-78%)
115 гр цукру
1 жовток
75 мл молока
0.5 ч.л. ванільного екстракту
(авжеж можна використати дрібку ваніліну)
1-2 ст. л. апельсинового соку
2 -3 ч.л. цедри апельсина
формочки, паперові формочки, пекти при 180 градусів 20 хвилин. ( у мене духовка без термометра...тож пекла десь приблизно...але 25 хвилин:)
Тісто: 3 хвилини збивати масло з цукром, додати по одному яйця, збиваючи на середніх оборотах. Додати ваніль, сік , цедру та просіяне з розпушувачем борошно.Формочки заповнити на 2/3 і випікати.
 Крем: Змішати молоко , жовток, додати до них цукор і варити помішуючи вєнчіком кілька хвилин(3-4) . Додати цедру і варити ще пару хвилин, зняти з вогню і додати ваніль. Поки охолоджується, кілька разів перемішати, аби не утворилась плівка і сироп був однорідним. М"яке масло збити на середніх оборотах в пишну масу і додаючи  по парі столових ложок  сиропу швиденько збити крем. В кінці по ложці додати сік.Заповнити готовим кремом кондитерський мішок з красивою насадкою і лишити на 10-15 хвилин в холодильнику. Ну а потім прикрасити готові капкейки так як вам подобається)
Я вам скажу, це реально смачні штуки вийшли, особливо це потішило мене  бо духовка у мене фігова.








Але мені страшенно сумно , що я сьогодні не була там, з вами! Бо я дуже хотіла привітати тебе Лесюнька. Мені не віриться що тобі вже 16 років! Можна сказати що знаю я тебе від народження і мені б хотілось аби Варя була така як ти) Добра, весела, кумедна, талановита, щира, чудова...так багато приємностей , що можна говорити й говорити) Слава Богу за тебе , за твоїх чудових батьків, яких я дуже поважаю і люблю. Будь здорова і радісна, сонечко!Будь благословенна!
п.с. обіцяю що коли я приїду ми обов"язково напечем з тобою ще смачніших капкейків, брауніз і багато чого)) наїмоооооось)))


для друзів, самавшоці, смакота, вітання, своими руками, капкейки, рецепти

Previous post Next post
Up