про книгу казок

Dec 17, 2007 00:30

Сьогодні Мирослав грав у гру: "Мамо, я працюю у книгарні" (очевидно, взяти одного разу його з собою на роботу, було недаремним - заробила трохи авторитету в синівских оченятах :))
Носив мені на кухню книжки. Приносить одну, таку... Ми щойно нині купили... Унікальна книга казок в твердій обкладинці. Називається "Три ведмеді". І малюнок гарний - втрьох симпатині ведмеді сидять на титульному боці твердої обкладинки. На зворотньому ж боці тої обкладинки написано назви чотирьох казок.
А тепер найцікавіше: нумерація сторінок відсутня, зміст (як список назв із номерами відповідних сторінок) відсутній, інформація про видавництво, укладачів, художників відсутня. Внизу твердої обкладинки є лого "SEPTIMA" і "Читаємо РАЗОМ" зі зображенням веселого вгодованого сонечка з промінчиками-косичками.
Казки на звороті зовсім не відповідають тим, що є всередині. На звороті їх вказано чотири назви, а бабуся-продавець-молодчинка виписала на листочок тих сім казок, що там справді є і вклала той листочок до форзацу. Казки "Три ведмеді" немає взагалі. Тому купували саму казку, забажану дитям, окремо...
Хто ще попадав на таке? Підробка очевидна. Але оригіналу я не бачила....
Так от, несе Мирослав-книгар, мені то чудо-видання з вкладочкою-списочком і поважно видає:
- Ось Вам, візьміть, будь ласка. Я приніс Вам записку. Тут щось написано. Почитайте. - зносить ще декілька книжечок. А потім, з відчуттям виконаного обов`язку, - Все! Я вам продав книжок! Аж тридцять кілограм!

ахтунґ, підробка, книги

Previous post Next post
Up