Історія української альтернативної музики - 1. Квадраджесіма.

Aug 05, 2015 17:20


Тут мене останнім часом наздоганяють мелодії, які слухав дуже давно, і які мало хто знає. Так от, для розширення музичного обрію друзів і для того, щоб залишити шось собі починаю описувати всяку странну музику початку 2000-их, яку мені вдалося застати і яка вплинула на мене. Тому починаю таку собі мандрівку в минуле української альтернативної музики. Звісно це буде дуже суб'єктивний шлях.

Одже починаємо з Квадраджесіми.

Перслуховуючи через 10 років дивуєшся, як же деякі групи випереджали час. Це зазвичай стосується альтернативних груп, які грають шось таке, шо люди не дуже то і слухають, а потім воно БАЦ! і стає попсовим. Так сталося з Дабстепом. Так можна зараз сприймати і пісні групи Квадраджесіми, наприклад, Disco Tru, яка була написана задовго до завоювання нашого музичного простору ню-рейвом. Зараз вона звучить так як половина гуртів грає, а далекого 2004-2005 це був просто прорив. (Послухати можна вконтактікє).

Їхні пісні до мене попали десь в 2003-2004 році, а вживу вдалося побачити на помаранчевій революції, десь ближче до кінця того всього. А потім була прекрасна Рок-Січ 2006 в травні, де ми відкрили купальний сезон. Були там я, Фішер, Оленка, Кубік. А ше там ми взнали шо таке нюхальний тютюн і взагалі дико відривалися під сабж.

А загалом їхні пісні і досі несуть позитивні емоці і взагалі під це поєдняння диско, хіп-хопу, реггі і року неможливо всидіти.

Рекомендую до переслуховування:
- "Урабанаджангла" - просто пісня номер 1


Квадраджесіма Урбанаджангла на pleer.com
- Наказано жити


Квадраджесіма Наказано жити на pleer.com
І диско-бойовик "Клуб". Після слів "Слем!!!" хочеться вскочити і бігти слемитися.


Квадраджесіма Клуб на pleer.com

А взагалі треба переслухати весь альбом Cosmo

музика

Previous post
Up