Пшеки

Feb 10, 2011 11:26

2 роки польські візи були одними із найлегших у отриманні. 2 роки на лекціях про подорожі і розказував і хвалив консульство Польщі за прозорість і об'єктивність у прийомі документів на візу. Достатньо було принести простий букінг з інтернету і це вважалось бронюванням.

Місяць назад завернули документи одній нашій клієнтці. Ми підняли скандал, у консульство звернулось 5-6 засобів масової інформації, прес-аташе від імені посла обійцяв виправитись, сказав що це випадковість. Через день документи таки прийняли, і все, ніби, вернулось назад.

А пару днів тому на сайті у розділі "М" змінили ключову фразу, після якої будь-який тверезомислячий мандрівник тепер задумається над країною своєї подорожі. Два роки вона виглядала так (з кешу гугла):

Для індивідуальних туристів: Ваучер або лист від туристичної польської фірми, що підтверджують бронювання готелю з наступною інформацією: термін бронювання, прізвища та імена осіб, котрих це стосується, адреса та телефон готелю, інформація про розмір здійсненої оплати. Бронювання готелю повинно бути частково або у цілому оплаченою (факс). У випадку бронювання через Інтернет - інформація про гарантування оплати кредитною карткою.

Сьогодні читаємо наступне:
Для індивідуальних туристів: Резервація готелю повинна бути частково або повністю оплаченою (оригінал чи факс) та повинна містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати.

ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ:
- Українця заставляють обирати дорожчі готелі: при бронюванні готелю нам тепер потрібно шукати такий, який має технічну можливість зняти гроші з катрки. Польща ще не далеко відішла від України в плані інтернет палтежів, тому такі готелі трапляються через один. І, звичайно вони дорожчі від інших.  
- Ми більше не можемо жити в хостелах: при бронюванні хостелу, скажімо, на сайті hostelworld.com більше, ніж на одну людину, ви не зможете вказати прізвища інших мандрівників, бо такого поля просто не існує, незважаючи на передоплату.
- Ми повинні тратити втричі більше часу на підготовку: навіть якщо уявити, що готелю зняв гроші з картки, від нього ще потрібно факсове підтвердження. А далеко не кожен адміністратор у Польському сільському гестхаусі вишле його по першому проханню електронною поштою. Вам доведеться чекати дні три в кращому випадку, або дзвонити і нагадувати про це в гіршому. А це час і гроші.

ЩО ЦЕ НЕ ОЗНАЧАЄ:
І всі ці зміни, шановні друзі поляки, ніяк не означають що той, кому потрібно нелегально залишитись на території ЄС - цього не зробить. Людині, що хоче отримати шенгенську візу і не вернутись, не завдасть ніякого клопоту проплатити готелі навіть на 100%, випросити усі необхідні факси, і отримати ваш шенген за милу душу і через перепрошую.

Зате звичайні туристи, що хотіли залишити пару сотень євро в вашому довбаному селі, тепер поїдуть це робити в Іспанію, Францію, Італію, Німеччину, Швейцарію і навіть Португалію, де кретинізму у консульствах значно менше. Де розуміють що таке 21 століття і авторизація бронювання по кредитній картці і де на вас не лупляться з віконечок злі українські тьотки з хронічним синдромом вахтера.

P.S. компанія Мейкмайтріп припиняє приймати замовлення на подорожі до Польщі.

update 1: На прохання таки прислати сканований лист з підтвердженням для наших клієнтів, що нажаль зв'язались, з поляками, отримали відповідь:
"Dear Sir or Madame. We cant’t scanned this reservation. Usually people who get to from Ukraine apper reservation printed by myself with Booking.com and this is enough.
Regards.
NF Hostel"

Молодці, друзі поляки.

польща, візи

Previous post Next post
Up