© Куди краще летіти ?

Dec 14, 2020 07:19

*
© Люди змінюються, мода змінюється. Останнім часом світ захопила мода на польоти у далеку далечинь. Наприклад на Марс, або хоча б на Місяць.

Вибудовують різні красиві гіпотези, наприлад, що на Марсі, там і вода, і вся таблиця Мєндєлєєва писутня. Ну просто планета невичерпних можливостей. І атмосферу вони там зроблять (відновлять), і міста побудують ... Казкарі ...

А на Землі відновити озоновий шар не пробували ? Або зупинити танення льодовиків ? Та хоча б дерев насадити на місцях знищених лісів на планеті. Та що там насадити, хоча б зупинити вирубку і залишити ліси у тому стані, в якому вони на сьогоднішній день. Ні. Таке їм не цікаво. Бо це ж дасть цілком реальний результат. А от політ на Марс - це ж так загадково, непередбачувано, фантастично ! Туди і гроші не жаль вбухати. Це ж така романтика - зробити літальний апарат за декілька мільйонів, а то і мільярдів доларів, і зашурувати його на Марс в один кінець !!! Це ж так "круто" !!!

Після виконання місії апарат повернеться назад ? Хм ... А ви оту бандурупускову установку, яка запускає літальний апарат у космічні далі, бачили ? А на Марсі теж така є ? А якщо немає, то як той апарат злетить з Марса, щоб повернутися на Землю ???

А міста як там будуватимуть ? Там що, купа заводів по виготовленню будматеріалів і купа необхідної техніки для їх перевозки ?

Доречі, кажуть що люди були на Місяці. А хочби хтось розказав, як же вони звідти повернулися ? Як той космічний апарат злетів з поверхні Місяця, без пускового обладнання, яке запускало його у космос з Землі ? Хіба що відштовхнувся задніми ногами від поверхні Місяця, як коник, той що стрибає у траві. А бо ще варіант - Місяць же над Землею вгорі, а Земля внизу, то той космоліт і сігонув з Місяця вниз на Землю. ;)))

Чудеса з тими міжпланетними польотами. Реально можливо подивитися у телескопи. Реально моджливо зробити космічні апарати і запустити їх ... А от куди ... то вже загадка. Розповіді ж про те, куди вони полетять, де вони вже побували, і звідки повернулися, то - цікаві і дуже дорогі казки для дітей і дорослих.

NASA і Ілон Маск неймовірні казкарі. Не кожен так зможе. ;))



Crossposts: https://olga-den-f.dreamwidth.org/513263.html

Я так думаю, #колонізаціямарса, Космос

Previous post Next post
Up