Чим корисна редиска.

Apr 03, 2020 19:27

*
Зараз у супермаркетах подешевшала редиска. До того ж, вона не перезріла, не пуста в середині, соковита і не гірка на смак.

А чим же корисна редиска ?

Редиска позитивно впливає на здоров’я печінки.

Вона володіє детоксикувальними властивостями та виводить із крові токсини й відходи.

Наприклад, вона буде дуже корисною для хворих на жовтяницю, оскільки знижує рівень білірубіну та контролює його.

Редиска також захищає червоні кров’яні тільця, покращуючи притік кисню в кров.

Редиска володіє сечогінними властивостями та натуральним чином збільшує вироблення сечі.

Вона також має антибактеріальні властивості, тому чудово бореться з інфекціями та захищає нирки.

Редиска - це чудовий компонент будь-якої здорової дієти для втрати ваги.

У ній міститься мало вуглеводів і водночас дуже багато клітковини, вітаміну С, калію, кальцію та магнію.

Дієтологи радять їсти редиску, тому що вона стимулює втрату ваги та покращує метаболізм (перетворює жир в енергію).

Редиска сприяє здоров'ю серця.

Редиска - це неймовірне джерело антоціанів - типу флавоноїдів, які якраз і надають їй характерного рожевого кольору, а також сприяють здоров’ю серцево-судинної системи.

Антоціани володіють винятковою здатністю запобігати затвердінню та запаленню вен і артерій.

Усі типи овочів та фруктів червоного або синього кольору забезпечують організм потрібним рівнем цього типу флавоноїду.

Знижує тиск крові.

Редиска - надзвичайно багате джерело калію. Добре відомо, що цей мінерал є необхідним для контролю за тиском крові.

Він також покращує кровотік, тому кров рівномірно розподіляється в усьому організмі.

Користь для шкіри.

Вітамін С, фосфор, цинк і вітаміни групи B, які містяться в редисці, допомагають піклуватися про шкіру.

Редискова вода (після варіння редиски) також допомагає підтримувати хороший рівень вологи в дермі.

Цікаво зазначити, що дехто навіть використовує сиру редиску як засіб для очищення обличчя. Не забувайте, що в косметичній індустрії цей коренеплід застосовують для лікування проблем зі шкірою, адже він має потужні дезінфікувальні властивості.

Зміцнює імунну систему.

Редиска містить надзвичайно багато вітаміну C, який збільшує природні захисні сили та посилює “здоров’я” білих кров’яних клітин.
Цей коренеплід не лише зміцнює імунну систему, а й регулює метаболізм, сприяє синтезу колагену та забезпечує організм необхідним білком, який захищає від атеросклерозу.
Тож ... не пропускайте сезон редиски, вживайте її у будь-якому вигляді ! ;)



Crossposts: https://olga-den-f.dreamwidth.org/435878.html

Корисні властивості їжі

Previous post Next post
Up