На "Марш злих харків'ян", у суботу, о 15 годині, запрошуються всі, хто за верховенство права.

Feb 22, 2019 13:37

*
( + ВІДЕО )

Спочатку виконком міськради встановив нові тарифи на електротранспорт, тобто трамваї, тролейбуси і метро. Потім суд, за позовом активістів, здійснив забезпечення цього позову, і, тимчасово, на час розгляду, встановив все ж таки призупинити ці тарифи. Але, Міськрада це рішення не виконала і хартів'яни продовжували їздити за новми тарифами.

Згідно ЗАКОНУ, за рішенням суду, іменем України, на сьогоднішній день, тарифи у міськелектротранспорті повинні бути старими. Тобто у трамваї та тролейбусі - 4 гр., а у метро - 5 гр.. Виходить, що співробітники мережі електротранспорту порушують рішення адміністративного окружного суду, від 19 лютого 2019 року.

Все що робить міська виконавча влада, на чолі з Кернесом, його профільним замісником Водовозовим, директором департаменту інфраструктури Дульфаном, директором комунального підприємства Метрополітену, це навмисне не виконання постанови суду, що вступила в законну силу. Прокуратура в цих діях, на сьогоднішній, день вбачає статтю 382, а це склад кримінального злочину. Більше того, вони називають людей, активістів, які закликають виконувати рішення суду "групою радикально налаштованих осіб".

АКТИВІСТИ З ВОГНЕМ ВИМАГАЛИ ВИКОНАННЯ ЗАКОНУ.

Цим завершився сьогоднішній (21 лютого 2019 року) візит до міськради для активістів "Харківського антикорупційного центру" і представників декількох ветеранських і громадських організацій, які прийшли, щоб особисто вручити Геннадію Кернесу рішення суду і отримати роз'яснення. Однак двері мерського кабінету на замку, на стукіт ніхто не відповідає. Наступний - кабінет заступника міського голови з питань інфраструктури міста - Євгенія Водовозова. Тут довелося навіть поштовхатися.

Дмитро Булах, активіст "Харківський антикорупційного центру":

- Рішення призупинено. І зараз діють тарифи 2018 року. Друге, я хочу поговорити про процедуру цього рішення. Вчора ви таємно, як щури, вибачте, зібралися, і таємно прийняли це рішення, обманюючи харків'ян.

Водовозов активістів вислухав, але твердо заявив, що він буде виконувати тільки рішення виконкому, те саме, прийняте перед цим потай від усіх, а ось за рішення суду візьметься тоді, коли поговорить з юристом.

Євген Водовозов, заступник міського голови з питань інфраструктури міста:

- Я дію за рішеннями 87-88. Крапка.

- Будь ласка, виконайте ухвалу за рішенням 72 і 73.

- Коли вона до мене потрапить, я викличу юриста, і з цього отримаю свою позицію.

Почувши це, активісти вирішили, що розмову продовжувати немає сенсу, так що просто пішли. На дверях кабінету вони прикріпили папірець з рішенням суду, у якому Водовозов не зміг розібратися без юриста.

- При особистій зустрічі, приклеїмо йому на лоб.

Щоб чиновники не думали, що цим візитом все закінчиться, активісти анонсують більш масову акцію - "Марш злих харків'ян", а до того їздити в міському електротранспорті за старими цінами.

Антон Сосницький, активіст «Антикорупційного блоку учасників АТО»:

"Сьогодні терпець урвався, ми чекаємо всіх харків'ян в суботу о 15 годині, на "Марш злих харків'ян". Цим маршем ми хочемо продемонструвати, що харків'яни, вони єдині, вони здатні захищати свої права, тому розраховуємо на підтримку. І всіх харків'ян я закликаю не виконувати цю незаконну ухвалу, постанову, яка була в нелегітимний, незаконний спосіб прийнята".

А ще під двері мерії привезли таке собі застереження - сміттєвий бак, щоб чиновники пам'ятали і про "сміттєву люстрацію", коли їх запихали в "мусорки", і про те, чого варті повноваження влади. Бак потім ще й підпалили.

Семен Соха, активіст ГО "Традиція і порядок":

"Сенс цього перфомансу з'явився спонтанно. Хочемо показати, що рішення суду є домінантою, є верховенством права. Якщо міська рада, Кернес, Водовозов, вважає ухвалу сміттям, то ні, це їх повноваження сміттєві і нічого не вартi".

Протести, кажуть активісти, будуть тривати до тих пір, поки влада не зрозуміє, що рішення суду не інструмент збагачення, який можна використовувати в залежності від того, кому це вигідно.

image Click to view



https:/atn.ua/obshchestvo/aktivisty-s-ognem-trebovali-ispolneniya-zakona

https:/olga-den-7.dreamwidth.org/286432.html

Харківські новини

Previous post Next post
Up