310 років з часу Батуринської трагедії.

Nov 02, 2018 12:21

*


2 листопада 1708 - ще одна трагічна дата в історії українського народу, пов'язана з московськими катами та вбивцями. Батуринська трагедія або "Різанина в Батурині" вписалася в кривавий календар знищення українців та нашої ідентичності московською ордою.

25 тисячне московське військо на чолі з генералом Мєншиковим вирізало 15 тисяч українців. За один день. Вбивали всіх: дітей, жінок, чоловіків. Все навколо було розграбоване, а місто спалене. Не залишилось практично жодного живого українця.

Гетьманське місто впало. Українська гідність була розтоптана. Розтерзані тіла українців назавжди залишилися ще однією звірською "перемогою" відвертих виродків та нелюдів, самоназваних "братів", безпощадних нелюдів та вбивць.

За 310 років мало що змінилося в цих "братах". За понад три століття з того часу, угро-московська навала знищила десятки мільйонів людей. Вже за три тижні будемо згадувати мільйони вбитих страшними Голодоморами, а 21 листопада вшануємо пам'ять Небесної Сотні, кожного Божого дня пам'ятаємо наших Героїв, що гинуть в російсько-українській війні.

Мені важко писати і казати, можливо одні й ті ж самі слова. Можливо один сенс. Проте, ми зобов'язані це робити. Адже, у 2018 році, ворог той самий. Він сидить на півночі та сході й простягається сотнями кілометрів від Чернігівщини й до Криму. На жаль, мільйони людей досі одурманені гбістською пропагандою вже сучасних часів. Вони пошановують чужих "героїв", чужу мову, слідують чужим традиціям. Обожнюють не своїх, а нащадків катів та вбивць.

310 років. Довгий період часу, щоб зробити висновки та йти вперед. Усвідомлювати, розуміти, пам'ятати, будувати своє. Йти вперед.

До УКРАЇНСЬКОЇ УКРАЇНИ.

Пам'ятаємо всіх полеглих. Й ніколи не забудемо...

Андрій Смолій; https:/www.facebook.com/photo.php?fbid=1920479567989836&set=a.728397013864770&type=3&theater

Crossposts: https://olga-den-f.dreamwidth.org/264013.html

Історія України.

Previous post Next post
Up