Швейцарські ведмеді так само далекі від усміхненого олімпійського мішки...

Sep 12, 2010 13:40

... як і наша психологія - від швейцарської (слава Богу!) :-)
Замість епіграфа.
"Посеред сцени стоїть кацапське крісло, позбавлене художнього смаку. Над ними герб висить національний. На гербі зображено ведмедя. В одній руці у ведмідя молоток, а в другій - балалайка. Це символізує працелюбність і незакомплексованість тварюки." (С) Подерв'янський.

У Швейцарії на ведмедів ми наштовхувалися всюди, рефлекторно вигукуючи "прєвєд мєдвєд!". Часто лякалися. Оці два "інтєлігенти" (другий вже під катом), намальовані на бернському трамваї - єдині "позитивні" ведмеді, від яких не виникало бажання одразу втікати.





Ні, навіть не інтелігенти - радше бюргери із розпланованим розкладом на кожен день та із солідним рахунком у банку. Чи у банках.
Але це були ведмеді рекламні, вони мусять принаймні не відлякувати кастомерів.


А от на прапорах Берна ведмеді мають більш-менш історичний вигляд, де вже проглядає їхня істинна сутність.


Такі ж "доброзичливці" намальовані на фасадах історичних будинків.


"Рєальні пацани" підпирають знаменитий бернський середньовічний фонтан "Пожиратель детей" (навіть і не знаю, як то перекласти українською :-)). Фонтан колись потім запощу, теж страхіття ще те.


Деякі інші ведмеді вкладаються в рамки пристойності, як оцей - з фасаду місцевого собору. Затиснуло бідолаху...


Цей ведмідь балансує на високовольтних дротах поблизу величезного відкритого вольєру на березі річки, де в Берні живуть справжні ведмеді, уособлюючи собою символ міста. Ці живі ведмеді - головний об'єкт турботи місцевих завзятих природоохоронців, які регулярно здіймають скандал, що мішки мають погані умови проживання. Ага. Зате їх не хвилює доля інших тварин. Всі гіди у захоплено нам розповідали місцеву сенсацію: "Ви знаєте, ви знаєте, два тижні тому до Швейцарії, де вже сто років немає вовків, забрели два вовки!" Ми: "Ну, і що далі?" "Вони задрали кілька овець, тому їх застрелили". Ноу коментс..


Цікаве спостереження: поза межами Швейцарії не лише ми, але й ведмедики почуваються веселіше:


Це австрійські,


а цей з Монако.
Повертаючись до теми Швейцарії. Порівняємо ще оцього недолугого прєвед-мєдвєда (уточню: на фото - ЛІВОРУЧ ;-))


з нашим мегакрутим мєдвєдом з Черкаської області! :-)) Чи піти його вкрасти і продати швейцарцям, як-то кажуть на сленгу чехи, "за дорогі гроші"?... :-)


Previous post Next post
Up