Підсумки бою під Карлівка 23 травня...

May 29, 2014 16:46

Командір батальйону «Донбас» Семен Семенченко опублікував підсумки бою під Карлівка 23 травня між його бійцями і « Батальйоном Восток» .
Рано вранці , переміщаючись колоною з легкових авто і мікроавтобусів , взвод батальйону «Донбас» ( 25 осіб) потрапив у засідку терористів з так званого « Восток» ( 100 осіб).
Озброєння .
Батальйон «Донбас» - легке стрілецьке озброєння , РГД , 1 снайперська гвинтівка.
Терористи « Батальйону Восток» - легку стрілецьку зброю , важке озброєння ( великокаліберні кулемети і гранатомети ), три БТР, група з кількох снайперів.
Склад .
Батальйон «Донбас» : громадянське ополчення ( 80 % - жителі Донецької області).
« Батальйон Восток» - 80 % жителі не Донбасу ( чеченські бойовики , колишня кримська Альфа , колишній кримський Беркут ) , 20 % - цивільне ополчення ДНР .
Втрати .
Батальйон «Донбас» - загинуло 5 осіб, поранено 6 осіб.
« Батальйон Восток» - загинуло 11 чоловік, поранено 6 осіб.
З боку батальйону «Донбас» в полон не потрапив жоден чоловік. Список загиблих бійців батальйону «Донбас» :
1 . Позивний «Дід » - м. Макіївка Донецької області. 60 років , пенсіонер. Був важко поранений. Відстрілювався до останнього патрона. Останнє повідомлення від нього було про те , що залишилося 2 гранати і до нього підходять чечени . Був растрiляний при спробі самопідриву . Знищив 2 терориста.
2 . Позивний « Федір » - м. Донецьк , 38 років , підприємець. Будучи заблокований в будівлі , відстрілювався до останнього патрона. За наказом командира відділення залишив бронежилет товаришам , виповз з будівлі під гарантії надання меддопомоги. Порушивши дане слово офіцера , терорист з колишнього кримського Беркута розстріляв беззбройну поранену людину . Федір знищив 2 -х терористів , поранив 2 -х.
3 . Позивний «Рейдер » - 36 років , м. Артемівськ , програміст. Знищив 1 -го терориста. Будучи важко поранений , відмовився здаватися. Був розстріляний з підствольних гранатометів. Після терористи спалили його тіло і в інтерв'ю російським ЗМІ видавали його за звірячому вбитого бандерівцями місцевого жителя.
4 . Позивний « Рябий » - 33 роки , донеччанин . Знищив 1 терориста. Героїчно бився , прикриваючи відхід товаришів , отримав важке поранення . Виповз через болото до своїх. Зберіг особисту зброю. Помер у лікарні.
5 . Позивний « Матвій » - 61 рік , військовий пенсіонер , колишній начальник прикордонної застави , майор у відставці. Прикриваючи відхід товаришів , завдав значної шкоди живій силі противника , затримавши просування бронетехніки . Загинув у бою.
У ході бою до сепаратистам неодноразово підвозить підкріплення з Донецька. Кількість терористів було доведено до 300 осіб.

Була реальна можливість знищення всього угруповання при нанесенні удару з повітря або присилання бронетехніки з боку сил АТО . Однак , не дивлячись на численні обіцянки прислати БТРи , надіслати снайперів , вислати вертушки - за 4,5 години поки йшов бій , цього зроблено не було.
Інформація про тих, хто здався в полон бійців батальйону «Донбас» не відповідає дійсності. Бійці , яких , як ми вважали , могли захопити в полон , або загинули, або вийшли з оточення.
Інформація про загибель мирних громадян , нібито розстріляних бійцями батальйон «Донбас» - брехня.
Бравурні реляції про невідомих нам « героїчних перемогах народного ополчення ДНР » - брехня.
Правда: легко збройне громадянське ополчення жителів Донецької області - батальйон «Донбас» , без будь-якої підтримки з боку держструктур , завдав значної шкоди озброєним до зубів , який пройшов спецпідготовку підрозділу терористів.

war, війна, україна, украина, война, ukraine

Previous post Next post
Up