сьогодні в мене вдома запахло Різдвом. навіть не знаю, за яким збігом обставин у нас тут опинилися мандаринки, а ірландський чайний хліб від
sarsmis , випікаючись у духовці, розповсюдив квартирою аромати, що нагадали мені бабусині святвечірні завиванці )))
не можу не поділитися з вами і цим настроєм, і цими передчуттями свят, і... чайним хлібом!
хто не встигне прибігти до мене в гості, щоб скуштувати цієї смакоти, запросто може спекти його.
рецепт дуже простий, але оскільки передбачає різні варіації інгрідієнтів, результат теж може виявитися абсолютно індивідуальний. в
оригінальному рецепті Свєта радить зробити певні зміни. я майже її послухала. родзинки взяла, але ягоди, кишмиш і цукати замінила іншими сухофруктами: курагою, чорносливом і бананами. горіхи брала грецькі. молока додала знааачно більше (десь 100 гр), борошна стільки ж, що і в рецепті - 450 гр, оскільки ви ж знаєте: сім"я в нас велика, і треба, щоб всі наситилися )))
сухофрукти нарізала дрібненько і звечора замочила в солодкому чаєвому сиропі, додавши до нього три дольки лайму. вранці подрібнила і підсмажила горіхи, дуже швиденько збила яйця з молоком, додала борошно і розпушувач тіста, з пів чайної ложки кориці, змішала все з горіхами і розмоченими сухофруктами (сиропу залишилося настільки мало, що вирішила їх не проціджувати).
пекла досить довго (на малому вогні більше ніж півтора години). і весь цей час насолоджувалася отими ароматами, про які писала вище. результат: хліб вийшов темніший, ніж у Свєти і в інших дівчат, які його готували, думаю, через чорнослив і банани, а також через корицю, не дуже сухий, але і не дуже пухкий - типовий собі хліб )))