Kahnawake - резервація індіанського племені Mohawk

Oct 28, 2013 22:27

В минулу неділю відвідав Канаваке (Kahnawake) - резервацію індіанського племені Могавк (Mohawk). Чесно кажучи, відвідати резервацію індіанців та побачити на власні очі як вони живуть було моєю давньою мрією. Інтерес підігрівали страшні розповіді про тотальне утиснення в правах корінних жителів Америки. Також, начитавшись деяких блогерів, які ніби-то відвідували резервації (в тому числі і Канаваке), очікував побачити там суцільне запустіння та розруху. Тож вирішив перевірити все на власні очі. Тим більше, що їхати в Канаваке мені було недалеко, бо резервація знаходиться зовсім поруч з Монреалем і щоб туди попасти достатньо переїхати міст Мерсіє через річку Святого Лаврентія.




На центральній площі резервації встановлені  три щогли з прапорами, по центру - прапор конфедерації ірокезів (могавки належать до ірокезів), та прапори Канади та США, оскільки вони традиційно були союзниками Могавків у війні проти французів. Прапору франкомовного Квебеку, на території якого знаходиться резервація тут немає - все-таки давні вороги J



На центральній площі також знаходиться пам’ятник Могавкам, що загинули під час війни з французами у 1812 році. Виявляється війна йшла не тільки в Європі, але і Америці, яка тоді була колонією Франції та Англії.



Також встановлено пам’ятник Могавкам, що загинули в Першій та Другій світовій війні.



А ще на центральній площі знаходиться церква (сучасні Могавки християни).



Потім я пішов погуляти по містечку. Будиночки та прилеглі території нічим не відрізняються від таких у інших передмістях Монреалю.



7.


8.


9.


На одній із вуличок знайшов закинутий будинок. В ньому явно ніхто не живе, бо вхід заріс бур’яном. Мабуть, скоро знесуть та побудують новий.



Решта будиночків виглядала непогано.



12


13.


14.


15.


В резервації дуже мало тротуарів, спочатку мене це здивувало, але потім я зрозумів, що вони просто не потрібні. Індіанці не люблять ходити пішки і всюди їздять на авто. Пішоходів я практично не бачив, а от біля кожного будинку стоїть по 2-3 авто (на фото не завжди попадали в кадр).



17.


18.


19.


20.


21.


22.


Дорогою натрапив на будинок місцевої мерії.



24.


Ще декілька фото з резервації.



26.


Оскільки в Канаді газифікаця не розвинута і для всіх потреб використовується електроенергія (в тому числі і для опалення), яка тут дешева за рахунок гідроелектростанцій, то, за потреби,природній газ купують в ось таких балонах, які стоять просто на вулиці біля будинку.



Ще індіанці люблять тримати собак, тоді будинок огороджений ось таким парканом. Собаки більше схожі на вовків. Фотографувати не став, бо дуже «по-доброму» дивилися вони на мене через паркан.



На території резервації відсутні податки, тому тут зосереджені офіси більшості онлайн казино та порталів гри в онлайн покер, що, мабуть, дає основний прибуток. Також індіанці торгують цигарками, феєрверками та сувенірами в ось таких кіосках. Цигарки тут набагато дешевші ніж в Монреалі, тому клієнтів вистачає.



30.


31.


А ще Могавки, завдяки природній не боязні висоти, вважаються професіоналами в екстремальному будівництві. Саме вони будували хмарочоси Манхеттена та інших міст. Також вони займаються будівництвом мостів, наприклад, компанія Mohawk Bridge Consortium - є одним з лідерів у галузі.

Канада, Монреаль, путешествия

Previous post Next post
Up