Кушать подано!

Nov 17, 2014 09:35





Simmered kumquats in syrup   Flickr - Miki Nagata - bananagranola

Кушать подано на тарелках грубой керамики, художественно окрашенных, на которых глазурь лежит не ровным слоем, а с потеками, бугорками, дырочками. Еда по цвету сочетается с посудой,  продумана композиции из овощей и фруктов.  Еды не так много, можно рассмотреть керамику, на которой она лежит--наслаждение глаз, а не только желудка-- удовольствие утонченного созерцания.


Отсюда   http://www.veniceclayartists.com/functional-pottery-flora-and-cuisine/



Wagashi sweets - Akiyoshi’s-Room



Okra and natto ( miso ) salad

http://craftai.com/blog



Garlic on ceramic platter - Catherine White



Ganmadoki  -  fried tofu fritter made with vegetables, egg white and sesame seeds

Miki Nagata



Japanese grilled Manganji-Miki Nagata

Manganji pepper is the one of the traditional vegetables of Kyoto.



Figs

craftai.com/blog



Fig Slice

craftai.com/blog



Bream on a platter - Miki Nagata

Flickr-bananagranola



Pork spare rib simmered down  with orange marmalade and soy sauce-Flickr-NikiMagata



Healthy banquet - Miki Nagata



Kyoto strawberry desert -Nakahigashi eatery

photo Miki Nagata

еда, восток, японское, керамика

Previous post Next post
Up