Українські виробники, що займаються виготовленням сиру фета, придумали для нього нову назву. Фета може називатись набілом розсольним, пише AgroPortal з посиланням на заступницю голови громадської спілки «Вівчарство і козоводство України» Наталію Якименко.
«В Україні є давнє слово, яке рідко використовується, - набіл. Тому виробники пропонують продавати фету як набіл розсольний», - говорить Якименко.
Необхідність пошуку нової назви для продукту виникла в зв'язку з імплементацією Угоди про асоціацію з Європейським союзом.
«Географічні зазначення в Україні» - фінансований Європейським Союзом проєект, який реалізовується протягом 2017-2020 років.
Сир фета мають право виробляти тільки у Греції, назва продукту захищена правом Євросоюзу на географічне походження сиру.
the-village