Украина отметила 104 годовщину со дня рождения Степана Бандеры

Jan 02, 2013 14:44

 
Торжественные акции прошли 1 января 2013 года в Киеве, Львове, Ивано-Франковске, Полтаве, Луганске, Тернополе, Ровно, Луцке, Кировограде, Запорожье, Харькове, Сумах, Житомире, Одессе, Днепродзержинске, Мелитополе и других городах. Состоялись торжества и в селе Старый Угрынив Калушского района Ивано-Франковской области, где родился проводник ОУН.

glavred: Украина отметила день рождения Бандеры митингами и факельным шествием
svit24: Украина отметила 104 годовщину со дня рождения Степана Бандеры
bilozerska: Смолоскипна хода на честь Степана Бандери-2013
mykolap: День народження Бандери через об"єктив мобільної телефони

Суперечливий герой Бандера: писав зухвалі листи Гітлеру і збиткувався з Ганді
[Противоречивый герой Бандера: писал дерзкие письма Гитлеру и насмехался над Ганди]
Журналист УНІАН Маша Міщенко вирішила поговорити про Степана Бандеру з істориками.

Ярослав Грицак, історик: - Українсько-українського примирення не станеться, коли про Бандеру не почнуть писати фахово самі українці.

Кирило Галушко, історик, кандидат наук, автор книги “Украинский национализм: ликбез для русских”: - Для мене особисто немає цілісного образу Бандери... Але він вірив у свою справу, відстраждав за неї і був за неї убитий, і тим цілком заслуговує на пошану людей, які вірять в Україну.

Руслан Забілий, історик, директор музею Тюрми на Лонцького: - Бандера не є “лубочним героєм”. У нас зберіглося бачення героя-трафарету радянського типу. Бандеру не можна розглядати крізь призму та рамки стандартного набору героїчних вчинків. Але він героєм для багатьох людей, попри те, що ламає загальноприйнятні канони.

Ігор Чубайс, історик, доктор філософських наук (РФ, Москва): - Я не можу його назвати націоналістом у негативному сенсі. Бо він шанував, визнавав та любив і євреїв, і росіян, і поляків, і німців, якщо вони любили та визнавали ідею незалежності України. І він жорстко протистояв і українцям, і полякам, і німцям, якщо вони не визнавали її незалежності.
 

Украина, Жити завтра, календарь

Previous post Next post
Up