Leave a comment

Comments 5

lavichevichka April 15 2014, 20:57:17 UTC
Прочитах ове текстове о старцу.
А питање званичне канонизације још није решено, колико сам схватила?
Убрзо ће?

Reply

novisrbljak April 15 2014, 21:07:15 UTC
Колико је мени познато у епархији Аустралијско-новозеландској као локално поштовани свети (што се из ових чланака и види); а на нивоу целе СПЦ још увек не, а кад ће и да л' ће Бог зна. Бојим се да то "помало" прелази у тзв. српска посла ...

Reply


Други тропар ustavschik February 21 2019, 17:25:27 UTC
( извор)
Тропар. 8 глас
Преподобни оче, старче Никаноре из земље Аустралијске и Свете Горе Атонске, и обитељи живе српске Хиландара, сав свој живот положио јеси: молећи се Христу Богу, за род разбраћени и разједињени да се опет уједини, молитвама Пресвете Богомајке и свих светих у Господу моли се и даље, богомудри оче, старче Никаноре, јединоме Човекољупцу за спас рода нашег и Свечовечијег.

Reply


Вопрос ustavschik February 21 2019, 17:27:09 UTC
В статье в Интернете сказано о двух службах в честь преподобного Никанора -- одну написал о. Мариан Кнежевич, вторую -- митрополит Австралийский и Новозеландский Ириней.
Нет ли у Вас их текстов?

Reply

Re: Вопрос novisrbljak February 21 2019, 17:51:21 UTC
Ни информације, ни текстова о којима говорите поштовани оче. Покушаћу да се распитам.

Лазар и моја маленкост смо такође саставили свако своју службу. Требало би да довршим превод моје на србски, а Лазареве на цсл, и да их саставим у једну двојезичну бденијску, али не верујем да ћу успети до 19. фебр. ( 4. марта).

Тако да ће бити служби кол'ко 'оћеш, а да л' ће бити званичне канонизације ускоро ни то не знам.

Г. Иринеј (Добријевић), сада епископ Источно-амерички, није узведен у митрополита него је само епископ, иако му је бивша катедра била проглашена за митрополију. И садашњи владика Аустралијско-новозеландске митрополије је само епископ. Српска посла. -:)

Reply


Leave a comment

Up