О 19-тогодишњици упокојења владике Данила (Крстића)

Apr 22, 2021 08:08




О 19-тогодишњици упокојења владике Данила (Крстића) некако ми "случајно" пада на памет владика Данило као 2. антиекумениста у СПЦ (1. је наравно преп. Јустин Ћелијски), свакако не онаквог типа какве данас имамо, и које је "њихова ревност" углавном извела из цркве, али сасвим и довољно јасан у ономе што излаже, и неколико његових (или њиме приређених) текстова у "Теолошким погледима" још "во времја оно" кад је био уредник овог некад најреномиранијег српског стручног теолошког часописа.

После срамног потписивања од већине "делегираних", наравно и српских архијереја измењене "православне" еклисиологије на прекојегодишњем Критском "саветовању", које за сад хвала Богу изгледа нико озбиљно и не схвата, па се и не труди да спроведе, барем код нас, "ситуације" у којој екуменисти безстидно вршљају и свакодневно се "самољавају" са милим им јеретицима, а они још увек декларативно или прећутно "благоверни" ћуте к'о тута-муте или чешу нокте, надајући се да ће њих некако да мимоиђе, и да ће да задрже и власт и част, да ће некако измирити своју службу "и Богу и мамону"  ... тек да се подсетим(о) шта је писао "тихи громогласник" ...

Судећи по неколико задњих постова рекло би се да ме срце више вуче тамо, него овамо ...
Update:
  • О БОРБИ ЗА ВЕРУ ДАНАС (излагање владике Данила на Православном сабрању у Минхену, који је организовала Руска Загранична Црква, крајем 1995. године).
Дељени албум на "Гугл-фотос" са владикиним фотографија покупљеним које-куде по интернету.

Чланак са сајта Будимске епархије: 19 година од упокојења епископа Будимског Данила Крстића.
Таг: еп. д-р Данило (Крстић).

еп. д-р Данило (Крстић), Лично, Антиекуменизам, Вечная память

Previous post Next post
Up