Leave a comment

Comments 5

Коментар не баш од одма' ... novisrbljak May 27 2018, 15:18:27 UTC
Можемо рећи да сада имамо много више искуства и знања него кад смо почели са сајтом пре 12-так година, нажалост: све мање времена и мање воље за овај "хоби", тако да се то видно одражава на све мањи број објављених текстова.

Reply


ustavschik May 27 2018, 16:29:28 UTC
Во второй службе ошибка: вечерня там не великая. Если на стиховне стихиры Октоиха, а на Господи, воззвах: есть Крестобогородичен, то это не может быть великая вечерня.

Reply

Об ошибке ... novisrbljak May 27 2018, 16:50:16 UTC
Хвала, исправљено у обе службе, мада је "Велико" било стављено у угласте заграде "[...]", као опционо, тј. у случају да се служи у неки други дан, тј. кад је могуће служити Велико вечерње.

Reply


... опет. СрПска посла ... novisrbljak August 5 2021, 05:39:47 UTC
Ми Срби већ поодавно имамо флоскулу да нам Румуни и Бугари својатају свете, што и није сасвим нетачно, али ... они им барем напишу службе (и акатисте), за разлику од нас Срба који смо поприлично комотни према "своме" светом наслеђу, па се дешава да неки свети Срби немају службу и по 5-6 и 10-так векова. Моја маленкост је унеколико покушала (сама од себе, и сама о себи, "никим" позвана) да ове "вековне" празне џепове попуни, ал' што би рекао П2ПЊ: "једна сламка међу вихорове" и "племе моје сном мртвијем спава".

Неки Србин из Румуније (или Румун - Влах из Србије) би ваљало да се озбиљно позабави превођењем са румунског на србски, али такав никако да се (по)јави, а ни неки владика да га "мало" погура.

Reply


Leave a comment

Up