Српско (меко) НЕ тзв. Светом и Великом Сабору Православне Цркве

Jun 09, 2016 10:50

Након уобичајеног закукуљивања и замумуљивања, илити што би се рекло топ-сикритисања, и Сабор архијереја СПЦ (или ко већ у његово име) и његов Синод се огласио са (меким) НЕ тзв. Светом и Великом Сабору Православне Цркве." ... наша Црква осећа тешкоћу да учествује на сазваном Светом и Великом Сабору и предлаже његово одлагање на неко време, с тим ( Read more... )

Саопштења, Новости, архим. д-р Никодим (Богосављевић), Српска посла, СПЦ

Leave a comment

Comments 1

Post festum ... novisrbljak July 4 2016, 05:50:00 UTC
И сад се нешто мислим ... уствари неколико дана ...

Сабор архијереја МосПата усвојио пре Критског саветовања све проблематичне документе, па шта ако нису били на Криту ...

СрПски архијереји на Критскому совјешчанију (вероватно страха ради Јудејскога) листом потписали све проблематичне документе, и тако потрли своје "предсаборско" меко не ... Луксуз себи да не потпише један документ, и то онај о Односу према инославнима, дозволило само његово портпаролско преосвештенство Бачко-бечко ... но, ко зна каква је Цинцарска шпекулација у питању. Данајцима се не верује ни кад дарове носе.

Да поновим: ради се о измени вековне православне еклисиологије и давању легитимета апостасији већине првојерарха.

И кад нам дођу овде и почну да глуматају и причају о високим темама и узорном животу ... да се сетимо: на Криту су сви све потписали, а ово је мимикрија ... која, на срећу, неће моћи вечито да траје ... мораће кад тад да почну да спроводе оно што су тамо потписали, или ... ако смогну храбрости да повуку свој потпис.

Reply


Leave a comment

Up