Как-то раз в Америке в одном кафе мне удалось попробовать совершенно потрясающий лимонад, оказалось это home-made. Он был восхитительный, такой кисло-сладкий, освежающий, с долькой лимона и кубиками льда. Решила сделать дома сама, и оказалось что это проще простого! Фоток сделать не успела - всё выпили быстрее чем я успела подумать о фотоаппарате.
Всем рекомендую, особенно сейчас когда на улице такая погода!
Вот рецепт с интернета по которому я делала, только сахара поменьше можно. Делала из 7 лимонов.
Remember the starting proportions - 1 cup of sugar, 1 cup of water, 1 cup of lemon juice.
(This ratio makes a pretty sweet lemonade. Reduce the amount of sugar if you want your lemonade less sweet or if you are using Meyer lemons which are naturally sweeter than standard lemons). The secret to perfect lemonade is to start by making sugar syrup, also known as "simple syrup". Dissolving the sugar in hot water effectively disperses the sugar in the lemonade, instead of having the sugar sink to the bottom.
Perfect Lemonade Recipe
Prep time: 10 minutes
INGREDIENTS
1 cup sugar (can reduce to 3/4 cup)
1 cup water (for the simple syrup)
1 cup lemon juice
3 to 4 cups cold water (to dilute)
METHOD
1 Make simple syrup by heating the sugar and water in a small saucepan until the sugar is dissolved completely.
2 While the sugar is dissolving, use a juicer to extract the juice from 4 to 6 lemons, enough for one cup of juice.
3 Add the juice and the sugar water to a pitcher. Add 3 to 4 cups of cold water, more or less to the desired strength. Refrigerate 30 to 40 minutes. If the lemonade is a little sweet for your taste, add a little more straight lemon juice to it.
Serve with ice, sliced lemons.