Простий тест

Apr 17, 2014 02:10

Насправді дуже легко визначити, чи в Україні дійсно є народна українська влада, чи ні. Чи відбулася насправді революція, чи ні.
Погляньмо на піраміду Маслоу.



Якщо у керма держави люди, які справді працюють на свій народ, то, очевидно, що їх дії спрямовані на максимальне сприяння задоволенню потреб з цієї піраміди для всіх громадян, - природно, найбільше - перших двох основних щаблів піраміди. Спочатку їжа та вода, потім безпека, потім все інше. Тобто, наприклад, немає сенсу пропонувати людині задоволення потреби в повазі (скажімо, надання державного статусу її рідній мові), коли їй нема чого їсти.

Як нам відомо з історії, трохи менше ста років тому владу в Україні захопили люди, які поставили собі за мету, скажімо так, максимально визискувати країну та її людей, бажано вічно.
Що для цього потрібно?
1. Безпосередньо система визиску: прямі та непрямі податки і усталена специфічна практика їх збирання;
2. Система безпеки, яка гарантує подальше панування.
Для неї необхідно:
- максимально пригнічити економічну активність людей, поставивши їх у стан дефіциту задоволення потреб з перших двох щаблів піраміди;
- поставити всіх людей у непевний правовий стан, коли кожного може бути заарештовано та покарано у будь-який момент;
- і заборона на зброю - це само собою.
Така ідеальна схема визиску, яка продовжує сама себе у майбутнє, була створена.
Називалася вона "колгосп". Оскільки Україна першої половини 20 сторіччя була аграрною країною, то, мабуть, відсотків 90 українців стали її "щасливими" учасниками.
Дивіться як все просто:
1. Усілякі "норми здачі продуктів", "трудодні", "займи" та інші схеми забезпечували фактично експропріацію майже всіх доходів населення, залишаючи трохи менше прожиткового мінімуму.
2. Прямі заборони, заборонні податки та інші хитрощі пригнічували економічну активність населення: не можна мати засоби виробництва, невигідно володіти городом, худобою чи мати фруктовий сад і таке інше.
3. Паспортів у колгоспників не було, отже люди взагалі не мали якогось правового стану.
Свого апогею ця система досягла у 30-х роках, коли з людей висмоктали взагалі все, разом з життям.
Згодом через суттєве зниження надходжень система пом'якшала, у містах прийняла трохи іншу форму, але суть залишилася тією ж.

У 1991 році змінилася епоха, але не влада.
Влада залишилася з тією самою метою щодо України, але нова епоха вимагала іншого підходу: така відверта, привселюдна, очевидна для всіх визискувально-репресивна система вже була неможливою, бо світ дивився і не давав плюшок. Але ж не скасовувати систему? Звісно, ні. Її треба приховати! Замилити очі. З цим завданням на відмінно впоралася група товаришів на чолі з Миколою Азаровим. Своєї кульмінації, піку та довершених рис нова прихована система досягла у момент прийняття Податкового кодексу.
Оцей кодекс - це і є новітній колгосп.
Інша назва, інша форма, той самий сенс:
1. Одні з найвищих у світі прямі та непрямі податки, специфічна практика їх збирання ("обнал") та подальший "розпил" їх з бюджету дають бенефіціарам десятки мільярдів щорічно, що і є ціллю системи, яка працює як швейцарський годинник вже майже сто років.
2. Також це забезпечує фактично експропріацію майже всіх доходів населення, залишаючи трохи менше прожиткового мінімуму.
3. Неймовірна складність та постійні зміни податкового законодавства, практики нарахування, сплати, подання звітності, оформлення документів пригнічує економічну активність населення.
4. Те ж саме ставить активних людей у непевний правовий стан, оскільки легально вести діяльність за таких умов неможливо. Ви ж не вірите, що найгірша у світі податкова система сформувалася стихійно, сама собою?
5. Ну і заборона на зброю - це само собою.
Я колись сподівався, що Ющенко скасує цю систему.
Я колись сподівався, що Турчинов скасує цю систему.

Тобто коли прийде справжня українська влада, яка поставить собі за мету добробут людей, ми про це одразу дізнаємось. Вона може бути з пейсами чи чорною шкірою, говорити російською або англійською. Але ПЕРШИМИ її рішеннями будуть такі:
1. Скасувати Податковий Кодекс України.
2. Дозволити громадянам володіти автоматичною зброєю.
Якось так.
Previous post Next post
Up