Склад:
Борошно - 500 г
Мед - 250 г
Цукор - 100 г
Масло - 100 г
Мелені прянощі (кориця, чорний і червоний перець, імбир) - 20 г
10 зерен коріандру
Сода - 5 г
Горілка або зубрівка - 50 г
М'ята для сиропу - до смаку
Сіль - трошки, для смаку
Для приготування миколайчиків цукор розчинити у невеликій кількості води, покласти зелень м'яти. На водяній бані приготувати сироп, м'яту відкинути. Охолодити, ввести мед, соду і збивати все разом до однорідної маси, додаючи масло, пересіяне борошно, спеції, горілку, сіль. Коли тісто стане м'яким, накрити рушником, щоб не пересихало, і дати відстоятись у холодному місці 20-30 хвилин. Відстояне тісто розділити на шматки, розкачати коржі завтовшки у палець, вирізати бляшаними формами "миколайчики" і викласти на деко, притрушене борошном чи крохмалем. Випікати у гарячій духовці, стежачи, щоб не перепеклись. Готові миколайчики посипати цукровою пудрою.
Випікати 12-15хв.