Madeira is voor bejaarden

May 12, 2008 17:47

Ja. Madeira is voor bejaarden. En dat bedoel ik letterlijk. Je wordt hier omver gelopen door blije pensionado's, en dat is eigenlijk helemaal geen probleem. Het zijn ook wel leuke bejaarden. Geen paarse kleurspoelingen en steunkousen, maar zorgvuldig gekapte dames in linnen broekpakken. Geen blote bierbuiken, maar grijze heren in keurige polo's boven beige bandplooibroeken. Duidelijk een hogere inkomensklasse, en dat maakt het wel een bijzonder soort toeristisch eiland. Geen disco's en Hollandse kroegen, maar visrestaurants, wijn-winkels, een casino, een concertgebouw vol met keurige klassieke concerten, parken met de prachtigste bloemen, een kabelbaan naar 560 meter hoogte zodat je zonder enige moeite van het uitzicht kan genieten, en een haven vol zeilboten, jachten, motorbootjes en cruiseschepen, etc. (Okee, ze hebben dus ook geen H&M, maar daar kan ik wel mee leven.) En ze zijn zo heerlijk tech-savvy! Het mooiste is nog wel dat er op allerlei plekken gratis wifi is.

Het mooiste van de bejaarden is nog wel dat ze er allemaal zo gelukkig uitzien. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom ik altijd zo blij en een beetje geëmotioneerd word van verliefde oudere stellen, maar het hele eiland loopt er vol mee. Hand in hand, allemaal. Ze zitten samen op terrasjes, ze flaneren samen over de boulevard, ze lachen samen, ze kijken samen naar de bloemen in de parkjes, ze zien eruit alsof ze het er prima naar hun zin hebben.

Lieve Nils, wil je samen met mij naar Madeira als we later oud zijn? (Kopen we een zeilbootje. Of een jacht. En dan lekker een gebakken visje eten op de kade. En op de boulevard even mail checken en een ijsje eten, of op het pleintje bij de kathedraal, onder het genot van een glaasje madeira en een honingcakeje. Goed plan?)

reizen

Previous post Next post
Up