openingen van het academisch jaar

Sep 04, 2007 15:44

Plasterk: "Ik moet bekennen dat toen ik hoogleraar was, ik eigenlijk nooit naar de opening van het academisch jaar ben geweest. Ik had altijd wel belangrijker dingen te doen, onderzoek enzo."
Gelach in het publiek, gevolgd door wat gemompel in het hooglerarencorps; worden ze er nu van beschuldigd dat ze lui zijn? Plasterk had echt een leuke speech, maar ik heb zijn grapjes grotendeels gemist omdat ik in mijn krampachtige houding op het krappe podium achter een pilaar nog even een artikel aan het lezen was. Twee keer een half uur wachten is toch weer een uur werk, als je het zo bekijkt.

Vanmiddag is er nóg een opening van het academisch jaar, deze keer van de bètafaculteit. Waarschijnlijk met een minder inspirerende speech, maar deze keer kan ik me niet achter een halfhoog tussenwandje verschuilen met een artikel. Mijn collega's en ik hebben dus maar een buzzwordbingo bedacht: een 6x6 tabel met termen als 'focus en massa', 'internationalisering', 'innovatie', 'kenniseconomie' en 'excellente studenten'. Wie als eerste een rij of kolom weet af te strepen, heeft gewonnen! En weer gratis drankjes, voor de tweede dag achter elkaar. Flashback naar m'n bestuursjaar...

werk, usko

Previous post Next post
Up