dure jongens, die Amerikanen

Aug 08, 2007 11:58

Hoera! Mijn paper is geaccepteerd voor de Workshop on Communication between Human and Artificial Agents tijdens de International Conference on Intelligent Agent Technology en ik mag dus in november naar Fremont (bij San Francisco) om mijn paper daar te presenteren.

Maar dan. Zoals iedereen val ik ook wel eens voor de verleidingen van een flinke portie WOG (voorheen SOG), dus in plaats van de nuttige opmerkingen van reviewers te verwerken in m'n paper, was ik alvast even aan het kijken wat ik allemaal moet gaan regelen en hoe duur het allemaal gaat worden. Alle getallen bij elkaar opgeteld, sloeg ik even steil achterover: ik* sta op het punt om €1500 uit te geven aan een conferentie van vier dagen! De reiskosten zijn nog wel de grootste boosdoener, ongeveer de helft van het totale bedrag, en de registratiekosten voor de conferentie zijn ook niet mis.

Maar ik ben nog wel het meest geschokt over het feit dat de organisatie $70 rekent voor een cd-rom met de Proceedings (alle papers die geaccepteerd zijn voor de conferentie en bijbehorende workshops). Zo'n zilverkleurig schijfje! Waar alleen maar een stapel pdf-jes op staat! En het is niet alsof ze ze zelf hebben hoeven schrijven!

Tja. Dan klinkt $80 voor het nieuwe Apple-toetsenbord toch bijna als een koopje.

*) of eigenlijk de universiteit

werk

Previous post Next post
Up