Andorra en Spanje in 10 dagen x 50 woorden

Apr 09, 2007 22:04

Dag 1: eind van de middag vertrokken, anderhalf uur achter op schema. Ice Age en The Da Vinci Code gekeken, weinig geslapen, krappe bus. Maar wel gezelligheid.

Dag 2: aankomst 's middags in Sispony, Andorra. Regen en koud. Weinig bijzonders qua dorpjes, maar mooi landschap met veel bergen en sneeuw. Weinig te beleven, dus dan maar naar het thermaalbad. Cappuccino is hier koffie met slagroom, mmm.

Dag 3: bergwandeling vlakbij Encamp, Andorra. Dertig cm sneeuw + gympies = niet zo handig. Twee plastic zakken om m'n voeten redden mij van ijsklompjes. De tocht is koud maar prachtig. Klimmen = vermoeiend, afdalen = spannend, want glad. 's Avonds opwarmen met wijn en spelletjes.

Dag 4: concert in het Auditorio Nacional de Andorra in Ordino. Spierpijn van de bergwandeling. Miniatuurmuseum. Een kilo chocola voor €2,60. Slechte concentratie + laat concert + droge akoestiek = niet fijn gezongen. Na het concert meteen in de bus naar Lloret de Mar.

Dag 5: wederom slecht geslapen in de bus, aankomst in Lloret om 7 uur 's ochtends. Daar weer verder geslapen. 's Middags strandwandeling, helaas hier ook koud en bewolkt. 's Avonds concert in het enige mooie gebouw van het stadje (de kerk). Onverwacht heerlijk gezongen!

Dag 6: concert in Girona, een uurtje rijden vanaf Lloret. 's Middags rondgelopen in het gezellige stadje. Mooie kathedraal, maar ons concert is in een ander kerkje waar het vooral héél erg koud is. Moe dus geëmotioneerd. Redelijk gezongen, maar vooral ook fijn geluisterd naar de aria's.

Dag 7: 's middags concert in Tossa de Mar, een half uur rijden vanaf Lloret. Mooi concert, eindelijk zon, lunch op het strand en rondlopen in de oude ommuurde stad. Ook erg toeristisch maar véél minder lelijk dan Lloret. Bij thuiskomst zin in avontuur, dus nachtwandeling en zwemmen in zee! (Koud!)

Dag 8: Barcelona. Rondleiding in Palau de Música Catalana, en daarna met een grote gezellige groep mensen naar Park Güell en de Sagrada Família. De zon schijnt nog steeds! 's Avonds eindfeest in een Hollands café in Lloret. Dansen op slechte muziek, diepe gesprekken, nachtelijke strandwandeling.

Dag 9: uitslapen, eindelijk! Alles langzaamaan: boodschappen voor onderweg, tas inpakken, boekje lezen in de zon op het balkon, om 17:00 de bus in. Deze keer gelukkig wel de ruime bus. Film kijken, gezelligheid, goede gesprekken.

Dag 10: kort en slecht geslapen in de bus. Ondanks voorspelde paasfiles toch redelijk op tijd aangekomen. Fijn, thuis! Met Nils en bank en bed en iBook. Meteen de foto's maar uitgezocht en online gezet. En straks lekker vroeg naar bed.

reizen, usko

Previous post Next post
Up