met de trein naar Duitsland

Mar 08, 2007 13:52

Ik reis veel tegenwoordig, maar het gaat allemaal nog niet helemaal van een leien dakje. Of nouja, beter gezegd: in mijn hoofd gaat het allemaal niet van een leien dakje. Morgenvroeg vertrek ik met de trein naar Duitsland, waar ik mezelf een week lang ga vermaken op een interdisciplinaire spring school in Günne. Leuk! En het is niet bepaald de eerste keer dat ik met de trein naar Duitsland ga*, dus niet bepaald iets om me zenuwachtig over te maken.

Maar die ene keer dat ik een uur te laat wakker werd toen ik op reis ging, heeft toch blijkbaar wel z'n onderbewuste sporen achtergelaten. Vannacht (nota bene dus een dag vóórdat ik vertrek) had ik een erg verwarrende droom. Ik was ergens in een huis, op een soort feest, en de volgende dag moest ik weg, maar ik wist niet precies waar ik was, en niemand wilde me vertellen hoe ik met de bus naar het station moest, en taxi's waren er ook niet. En opeens was het ochtend en werd ik veel te laat wakker, en volgens mij hadden er ook mensen mijn tas verstopt, en ik was allemaal dingen vergeten mee te nemen, en ik kon mijn telefoonoplader maar niet vinden.

Nils had een theorie: dat betekent juist dat mensen niet willen dat je weggaat! Waar ook wel weer wat in zit, maar echt een leuke manier om wakker te worden was het niet...

*) overigens misschien wel de eerste keer dat ik met een intercity door Duitsland heen ga crossen

reizen, werk

Previous post Next post
Up