Leave a comment

nicolaev May 12 2014, 11:17:49 UTC
Українська військова делегація запалила лампадку на Майдані Незалежності, щоб узяти її із собою та запалювати під час зупинок у святинях дорогою до Люрда та під час урочистостей у відпустовому місці на півдні Франції. У Римі під час аудієнції представники делегації передадуть лампадку Папі Франциску з вдячністю за його підтримку українського народу та проханням і надалі молитися за мир у нашій державі.

«Ми перебуваємо зараз на святому місці, яке було скроплено кров’ю тих людей, котрі не завагалися віддати своє життя за свободу Батьківщини. Віднині Майдан стане місцем пам’яті й молитви, - місцем, де ми будемо вчитися любити Бога, ближнього та нашу Батьківщину», - мовив під час проповіді владика Богдан.

«Коли ви будете в Люрді,відновіть Літургійний чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. Просіть у Неї Божого благословення для нашого народу. Нехай цей вогонь, який ми запалили в лампадці біля підніжжя хреста, буде свідченням того, що наша Батьківщина прагне належати до єдиних європейських християнських народів, - наголосив владика Богдан. - Адже руки, піднесені до неба в молитві, є сильніші за тисячі рук, озброєних гарматами».

П'ятдесят шосте Міжнародне військове паломництво до Люрда українська делегація розпочала з Майдану Незалежності
http://www.kapelanstvo.org.ua/news/964/

Reply

nicolaev June 3 2014, 16:32:10 UTC
П'ятдесят шосте Міжнародне військове паломництво до Люрда розпочалося з молитви за Україну. Отець Любомир відзначив: коли до них підходили учасники паломництва і підтримували їх, то вони впевнилися, що Богородиця слухає Україну, що мир буде в Україні.

Отець Любомир зауважив, що торік від України поїхали 200 військовослужбовців. «Цього року всього п’ять, оскільки всі військові сьогодні відстоюють незалежність України», - сказав він. Він відзначив, що нині військовим не до поїздок, але Церква розуміє важливість бути в цьому паломництві посеред інших народів світу.

Отець Любомир зізнається, що спершу вони й уявити не могли, як сприймуть таку малочисельну делегацію представники інших країн, які прибули по кількасот, чи навіть більше від тисячі. «Але коли ми вийшли - було щось надзвичайне. Я ще ніколи не чув таких оплесків. Весь зал кричав: «Україна!» - розповідає священик.

Традиційно перед паломництвом до Люрда всі представники делегацій заїжджають до Папи. Цього року для Папи українська делегація підготувала символічний подарунок - запалену на Майдані лампадку та вервицю з Майдану, які передали Папі під час аудієнції.

via http://news.ugcc.org.ua/video/u_tsogor%D1%96chnomu_v%D1%96yskovomu_palomnitstv%D1%96_do_lyurdu_v%D1%96d_ukraini_vzyalo_uchast_usogo_5_os%D1%96b__o_lyubomir_yavorskiy_70655.html
via https://www.youtube.com/watch?v=6ZZZksrU-qQ

Reply


Leave a comment

Up