Leave a comment

nicolaev May 6 2014, 10:55:04 UTC
"...Новітня історія незалежної Української Держави ще не знала такої напруженої передвиборчої кампанії, яка б відбувалася в настільки драматичних умовах: окупація Криму, тривала зовнішня агресія, котра супроводжується нечуваною за масштабами інформаційною війною, провокації та саботаж у багатьох місцевостях України… Уже ні для кого не є секретом, що всі ці дії в ближчій перспективі скеровані на зрив чи відтермінування Президентських виборів. А перенесення дати цих виборів на пізніше несе зі собою загрозу самому існуванню незалежної Української Держави.

Ось чому нам сьогодні як ніколи потрібне єднання всіх здорових суспільних сил та інституцій. Кожний, хто живе на українській землі і дорожить справжньою свободою, має обов’язок захистити власну державу, а отже, своє право жити у свобідній та справедливій Україні. Пам’ятаймо: агресор вважає всіх нас потенційною загрозою і ворогами, незалежно від того, якою мовою ми розмовляємо, до якого храму ходимо чи яким політичним силам віддаємо перевагу.

Тому перед лицем стількох чисельних зовнішніх і внутрішніх небезпек піднесімо наші серця до неба, вимолюючи в Господа такого потрібного всім нам дару єдності: «Боже, вислухай благання. Нищить недоля наш край. В єдності - сила народу. Боже, нам єдність подай!». (...) Віддаємо весь наш народ під могутній Покров Пресвятої Богородиці, вимолюючи в неї захисту і допомоги. Нехай за заступництвом Пречистої Діви Марії зійде на нашу державу і на наш народ благословення всемогутнього Бога - Отця, і Сина, і Святого Духа! Амінь."

ПОСЛАННЯ СИНОДУ ЄПИСКОПІВ КИЄВО-ГАЛИЦЬКОГО ВЕРХОВНОГО АРХИЄПИСКОПСТВА УГКЦ З НАГОДИ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ
http://www.iupax-ugcc.org/index.php?option=com_content&view=article&id=251:tsym-holosuvanniam-vybyratymemo-maibutnie-nashykh-ditei&catid=9&Itemid=101
http://catholicnews.org.ua/poslannya-sinodu-iepiskopiv-kiievo-galickogo-verhovnogo-arhiiepiskopstva-ukrayinskoyi-greko

Reply

nicolaev May 13 2014, 12:13:40 UTC
- Нещодавно з волі Патріарха Святослава весь український народ поручився під опіку Пречистої Діви Марії. Що символізує така посвята?

- У особливо важливі для Народу хвилини посвята має величезне значення. Вона є усильним проханням про те, щоб Пресвята Богородиця опікувалася народом. Таку посвяту вперше зробив князь Ярослав Мудрий. Після нього цей акт повторювали також багато його наступників. Напочатку 90-х у Зарваниці такий акт посвяти здійснив блаженної памяті патріарх Мирослав Любачівський. Цього ж року, з огляду на непрості хвилини у житті нашого Народу, патріарх Святослав відновив цей акт посвяти, однак, з певною особливістю, оскільки цей літургійний жест був повторений на кожній парохії УГКЦ. Таким чином патріарх разом зі священниками довірили Український Народ Пресвятій Богородиці, як тій, до якої ми повинні прибігати з молитвою у кожній хвилині.

єрм. Юстин Бойко: "...через участь у прощах до відпустових місць ми можемо засмакувати вічність, у якій немає відліку часу"
http://umh.org.ua/ua/events/378

Reply


Leave a comment

Up