Заратустра показує фігу

Jan 30, 2011 12:34

        Тільки коли Заратустра покинув субтропіки і повернувся в Україну, він дізнався, що інжир - це фіга. Де ж тоді було втямки юному хлопчаку, який підкорив ще одне високе дерево, що оті смачні й солодкі плоди, до яких не завжди й можна було дотягтися рукою - за назвою схожі з фігою (рос. кукиш). Інжир, та й все. Варення - теж інжирове, солодке ( Read more... )

фрукти, ніч, фото

Leave a comment

ex_pasteli January 30 2011, 15:26:37 UTC
Дякую, приємно побачити у тебе такий рідний для мене фрукт :-)

> Чим менший плід (турецькі сорти), тим він смачніший.

Вимушена не погодитись - це не обов'язково так. Є сорти (у мене в саду ростуть), що маюсь великий розмір і доволі смачні. Є ще один середнього розміру - він як мед, тільки смачніше :-). Щоправда, шкурку треба зчищати.

Reply

aandrusiak January 30 2011, 20:23:46 UTC
Якщо чесно, то ті смачнючі фіґи, що я їв в Узбекистані ніяк не рівняються з тими, що ростуть у Криму...

Reply

nick_coll January 30 2011, 20:29:02 UTC
ми якраз плануємо їхати в Узбекистан. То вже там перевіримо на собі якість узбецьких інжирів.

Reply

aandrusiak January 30 2011, 20:31:38 UTC
Ну... ви ж усвідомлюєте, що свіжі фіґи в Узебкистані будуть лише в кінці літа, ге?

Reply

nick_coll January 30 2011, 20:33:40 UTC
так, а швидше ніхто туди (з нас) і не планує.

Reply

aandrusiak January 30 2011, 20:35:07 UTC
Кста, я б і вдруге поїхав... А ви плануєте як? Путівкою чи так - самі по собі?
Зараз десь пориюся та скину посилання на опис моїх відвідин Узб-стана.

Reply

nick_coll January 30 2011, 20:36:10 UTC
Самоходом.
Ні, не скидайте. Не дражніть. Я при нагоді сам знайду.

Reply

aandrusiak January 30 2011, 20:39:48 UTC
Можете не відкривати :) Але ось посилання (це було ще 2009-го року)
http://aandrusiak.livejournal.com/87800.html

Reply

nick_coll January 30 2011, 20:44:11 UTC
Нє, ну от спеціально ж лишили, щоб я зараз знову загорівся ідеєю Узбекистану й півночі не спав. Хіба так можна!

Reply

aandrusiak January 30 2011, 20:47:38 UTC
Там гарно і дешево, і люди привітні і гарні. Є чого їхати.

Reply

nick_coll January 30 2011, 20:50:08 UTC
Ох, я вже два роки знаю про це.

І от хочу в Грузію (це в мені абхазьке дитинство бушує), хочу, хочу, а потім дізнаюся, що то одні друзі влітку їздили і нічого навіть не сказали, то інші. Бякі вони такі.

Але в Узбік я таки поїду. Рано чи потім, але доберуся. Це - пріоритетніше й справа принципу.

Reply

aandrusiak January 30 2011, 20:53:06 UTC
Я шкодую, що, будучи там, мимохідь не заїхав у Киргизстан, щоб в Ісик-кулі покупатися.

Reply

nick_coll January 30 2011, 20:57:01 UTC
так я так бачу, Ви там були всього кілька днів. Я ж, натомість, хочу на 2 тижні. Але виключно Узбік. Про інші принади сусідів я ще не дізнавався. Бо ж у такий спосіб недалеко й до Монголії дотягти (туди теж хочу!, але в порядку денному на місці 2).

Reply

ex_pasteli January 30 2011, 23:21:28 UTC
Цікавий звіт!
Скажіть, а як там зі всякими зміями-павуками-скорпіонами? Треба якось захищатися?
І я щось не зрозуміла - ви їли чи ні узбецький плов? У мене сусідка раніше готувала - це така смакота!

Reply

nick_coll January 30 2011, 23:25:37 UTC
написав же - був жирний, то не їли. А чи взагалі, чи лише в той день - я теж не зрозумів. І про дастархани нема згадки.

Reply

aandrusiak January 31 2011, 10:51:07 UTC
Коли ми були, то не бачили ані змій, ані скорпіонів. Може десь у пустелі вони...
А плов я не їв, бо я вегетаріанець, і м'яса не їм.

Reply


Leave a comment

Up