Якщо говорити про китайців, то у них завжди знайдеться багато чудного. Але й шокуючого так само є повно. Про це всі чули, знають.
І окреме місце займають збоченські страви. Однією з них є страва «риба, що кричить». Уся суть полягає в тому, що коли страву подають на стіл, риба ідеально зварена, але голова її рухається. Достатньо подражнити, рот починає чванькати. І ось це тіло треба їсти. Уявляєте?
Готується цей мозговинос так: повар замотує голову риби мокрим рушником, а тіло опускає в киплячу олію. Не знаю, що терпить в той час риба, але їй явно приємнощів ця процедура доставляє мало. По ходу, виварене в жирі м’ясо уже неживої частини риби китайськими патичками надсилається до рота. Нерви там давно здохли в олії, лиш функціонує мозок. Хто бажає відео, тому прямий шлях на
цей ю-тубний ролик.
Південний Китай схиблений на живих креветках. Їх поміщають в балію з рисовим вином і водоростями. Сидять там ці рачки доти, поки не оп’яніють. Напівбухим креветкам відривають голову і пхають одразу до пельки. Слабо?
У Кореї збочуються з живим восьминогом. Його кавальцюють безпосередньо перед подаванням на стіл. При майстерності повара та правильній обробці, коли кладеш шматочок сирого восьминога в рот, його присоски повинні ще прилипати до піднебіння або язика. Ужас!
Деколи думаєш: чи така вже чаруюча екзотика :)