Напевне, варто було виставити цей пост на кулінарному сайті ЦГ, але, оскільки останній запис там був два місяці тому, навіть не впевнена, чи туди заглядають.
Менше з тим, нарешті я спромоглася зробити лимонний соус (ака крем, пудинг, кьорд і в оригіналі - lemon curd). Дивний рецепт полюбився мені відразу щойно я на нього натрапила з легкої руки molocoandcandy -
http://community.livejournal.com/stalic_kitchen/382920.html. І тільки один момент мене все стримував не взятися за нього відразу - треба було натерти цедру аж 4 (!) лимонів.
Трохи більше години мороки на тертя та помішування на водяній бані і це божевільно солодке (у майбутньому менше б дала цукру, але не знаю, як консистенція відреагує) та невимовно ніжне диво вже мирно розмістилося у літровій банці.
Щоб повністю насолодитися цим шедевром, спекла нашвидкуруч яблучний штрудель і заварила гарний та міцний чорний чай. Святкові серветки, декілька свічок і чаювання у вітальні - святковий вечір серед тижня став приємним сюрпризом для всіх. Хлопці повилизували тарілочки та чекають ранкових круасанів, щоб продовжити насолоджуватися кьордом (чи як там його... треба придумати кращу назву:).