30 ФІРМОВИХ СТРАВ

Nov 22, 2016 13:29

У передгір'ях величних Карпат, у мальовничих долинах, на узбережжях Чорного та Азовського морів розташувались численні курорти Радянської України. Щороку приїздять сюди на відпочинок мільйони трудящих з усіх кутків нашої Батьківщини. До їх послуг - різноманітні кафе і ресторани, що славляться фірмовими стравами, приготовленими досвідченими кулінарами за спеціальними рецептами. Тридцять з цих страв представлені в цьому наборі.

Своїми секретами діляться повари Ялти, Євпаторії, Місхора, Одеси, Ужгорода, Трускавця. Серед наведених страв - «Яйце в желе» і «Яблука у червоному вині», що прикрасять будь-який святковий стіл, ситна «Баранина у горщику» і смачні «Горіхові рогалики». А яка господиня відмовиться від можливості приготувати нашвидкуруч «Оригінальну закуску з сиру». У закарпатських колибах варять схожий на мамалигу «Банош». Рецепт його ви теж знайдете у наборі.

Більшість страв нескладні у приготуванні і можуть зайняти постійне місце на вашому столі. Всі рецепти складені із розрахунку на одну порцію.



Забігаючи наперед, зауважу, що страв саме в цьому наборі 29, а не 30, бо листівка із бризоль "Хвиля" повторюється двічі. Судячи по переліку страв відсутня листівка "Оригінальна закуска з сиру". Зверніть увагу на літеру "т" замість ініціалів перед фаміліями авторів рецептів. Т=товариш. Смачного!

Банош:




Ковбаски по-ужгородськи:




Салат з кальмарів:




Котлета «Прибій»:




Яловичина по-ялтинськи:




Бризоль «Хвиля»:




Яйце фаршироване по-чорноморськи:




Помідори, фаршировані яйцями:




Осетрина по-кримськи:




Печеня по-місхорськи:




Суп-лапша з томатом і маслинами:




Ковбаски "Курортні":




Форшмак "Курортний":




Бутерброд на сніданок:




Крокети м'ясні по-євпаторійськи:




Борщ холодний:




Смаженина по-феодосійськи:




Котлета «Новинка»:




Котлети по-трускавецьки:




Курятина в соусі по-закарпатськи:




Котлета з судака:




М'ясо по-гуцульськи:




Яйце в желе («Лебедине озеро»):




Буженина по-верховинськи з кнедликами:




Печінка у маринаді:




Горіхові рогалики:




Гаряча закуска у кокотницях:




Яблука у червоному вині:






Баранина в горщику:


Комплект листівок складено за участю Р. О. Капшукової і О. І. Волинець.
Художники: С. Уласик, Л. Нагорна, Ю. Казистов.
Редактор Т. Крамаренко.
Технічний редактор Л. Іванова.
Київська книжкова фабрика, 1970 рік.
Ціна 65 коп.

рецепты, раритет, СССР, еда, сканы, кулинария, нефигмнеделать

Previous post Next post
Up