Звітуємо-2014

Dec 28, 2014 23:26

  Рік 2014-ий підходить до свого завершення.Яким він був для кожного знає лише той,хто аналізуватиме його персонально для себе,я знаю яким він був для мене і крапка.Яким він був для нашої Батьківщини-України,-кожен бачив,бачить і ще бачитиме та довго відчуватиме результати подій 2014-го .Багато що змінилось,багато що,на жаль,залишилось незмінним...Творилась історія..
Хтось можливо скаже що мандрувати в такий час це "пир во время чумы".. байдуже хто там що скаже,це його право,а  наше право- займатись однією із своїх улюблених справ.Як кажуть "война войной а обед по расписанию"..


З революційного Києва додому я поїхав не одразу,вирішив "розвантажити мозок",заїхав у Бердичів.З нього і почався туристичний рік.(Лютий).
Бердичів.Монастирський комплекс кармелітів босих


Наступним звичайно ж був Львів.Він не міг довго чекати...Довго чекати не міг і я -хотілося знову відвідати найкраще місто.(Лютий).
Львів.Церква Покрови Пр.Богородиці


Весняні свята також потішили погодою,гріх було сидіти вдома.Перший виїзд з палаткою.Ух,як згадаю якою "теплою" була нічка,-ранковий приморозок на траві та крига на калюжах.Трішки зашвидко ми відкрили палаточний сезон.(Березень).
Приозерне.Садиба Рея


Зате решту вражень були лише позитивними.Ну,якщо забути ще й про те,як декілька годин випихали авто з болота.).
Цього разу побачили "потрібну" церкву у с.Черче.
Черче.Церква Св.Василя


Відвідали декілька населених пунктів у Івано-Франківській та Тернопільській областях.
Більшівці потішили навіввідреставрованим комплексом.Потішила більше чомусь невідрестарована частина.
Більшівці.Костел Благовіщення


Деякі памятки фоткали здалеку,так як їх не було у маршруті.Вдома кусали лікті,дізнаючись що в окремих населених пунктах,які ми проїжджали,є цікавинки варті уваги.
Медуха.Храм


Заїхали в містечко Монастириська.Монастиря там не побачили.Побродили вулицями,прикинулись фотографами,козирнули перед місцевими,сіли в автівку і поїхали далі.
Монастириська.Костел Успіння Пречистої Діви Марії


В селі Старі Петликівці оглянули монументальний костел та "ррукотворний" кінотеатр,навпроти храму.Фото останнього не викладаю,щоб тримати інтригу.
Старі Петликівці.Костел Різдва Пресвятої Діви Марії


Очікували чогось "вау!" від комплексу в Рукомиші.Частково розчарувався.Можливо через надмірну кількість капличок-ікон-джерел.Погуляли,ловлячи атмосферність місця.Піймали стільки,що вистачило лише на час гуляння.Зрозуміли що скоро зайде сонечко,а попереду ще,ой а ще ж попереду!
Рукомиш.Костел Св.Онуфрія з дзвіницею


Вечірні промені сонця малювали залишки замкових мурів у Підзамочку..Виглядало класно і навіть таємниче.Не заважали навіть крики-співи місцевих(?) відпочивальників,які смажили щось на вогні під самими стінами замку.Сподобалось.Вечоріло..
Підзамочок.Залишки палацу та замкових мурів


Сперечались чи варто витрачати зайвих 20-25 хв. для того,щоб побачити костел у Звенигороді.Я переміг.Вмію бути переконливим.)В кінцевому результаті тільки я один і ходив навколо(всередині)храму,фоткаючи-роздивляючись його.Решта сиділи в машині,роблячи вигляд що їм абсолютно байдуже.Можливо саме так і було,-цього разу залізти у думки кожного не намагався,день був насиченим,а ще потрібно було знайти місце ночівлі
Звенигород.Костел Св.Йосафата


Бучач оглядали вже при світлі місяця та ліхтарів.Нічогенбко так,особливо ратуша,пообіцяв собі повернутись колись...бажано вдень.
Бучач.Ратуша


Ночували біля Джуринського водоспаду в неіснуючому Червоногруді. Декілька годин вовтузились,бо вгрузли в болоті.В результаті-повний місяць замість вогню,холодне вино з горла замість глінтвейну і "ранкова стірка" одягу-взуття-причандалля замість здорового сну.Настрій це не зіпсувало.Обманюю-вночі настрій був паскудний!
Червоногруд.Джуринський водоспад


Ранкова краса компенсувала нічні негаразди.Червоногород дійсно одне з місць,де просто відпочиваєш думками.Кайфове місце.
Червоногород.Палацові вежі


Поїхали в Заліщики.Головна ціль-панорама міста з протилежного берега Дністра.Бонуси-костел,палац,церква та декілька австрійських камяниць самого міста.Нічогенько так,але вигляд з кручі на шикарний меандр Дністровського каньйону скриває ці архітектурні памятки.Реально.Доповнило враження після Червоногорода.
Заліщики.Панорама міста


Приїхали в Городенка,прогулялись містом,узгодили наступні пункти,так як зрозуміли,що всюди не встигаємо.Жаль,та маємо те що маємо.
Городенка.Костел Непорочного Зачаття Діви Марії


Обовязковими були відвідини замку в Чернелиці.Він як і у Підзамочку постав перед нами у всій своїй красі,а якщо конкретніше-у променях вечірнього сонця.Люблю такі моменти-схід і захід сонечка придає всьому особливого шарму.
Чернелиця.Замок


Вже через тиждень відвідали Дрогобич.З погодою не склалось-хмарилось увесь день,а згодом і взагалі пішов дощ.Їдучи до Львова спостерігали за каплями на вікнах маршрутки,згадували шикарний інтерєр церкви Юрія.(Березень).
Дрогобич.Костел Св.Бартоломея


Останній день місяця-заїхав в село Острів.Особливої уваги не заслуговує,але при нагоді...(Березень).
Острів.Церква Св.Арх.Михаїла


Перша половина квітня-випало декілька вихідних днів(навіть не памятаю з якого це щастя).Вирішили зробити кількаденну "вилазку".Обрали Білорусь + Чернігівщину.
Почали з оглядин руїн монастиря в Бярозі.Ледь встигли на потяг до наступного пункту-було б дуже паскудно-всі квитки вже були на руках.
Береза(Бяроза).Руїни монастиря картезіанців


Станція Косава зустріла нас..ми просто трішки не там зійшли,а далі-хорошим асфальтом а навколо ліс,два автостопи і ми вже майже біля палацу.Білоруси таки добряки в плані автостопу.Спасибі їм.
Косово(Косава).Палац Пусловських


Ще раз автостопили щоб підібратися до зупинки на Ружани.У старенькій "Волзі" виявилось троє у військовій формі.Кремезні.Розговорились.Один-з України,інший служив на Львівщині.Мужики на "+5".Підвезли,розказали що і куди.
Руїни палацу в Ружанах-шикарні.та й саме місто має що показати.
Ружани.Руїни головного корпусу палацу Сапєг


Надвечір добрались до одного з фаворитів нашого маршруту-місто Гродно.Після опівночі заселились у хостел.Доброї ночі...
Гродно.Костел Св.Франциска


Наступний день повністю присвятили місту.Оглянули все що хотіли,такі от ми молодці.Ноги нам подякували..правда лише тоді,коли ми дали їм спокій на залізничному вокзалі,чекаючи на потяг до Мінська.
Гродно багате памятками і вельми цікаве місто.Номер один для мене серед міст Білорусі.
Гродно.Вид на Старий та Новий замок


Зранку були у Мінську і "не отходя от каси" пересіли на електричку до древнього Заславля.Оглянули храми.На це вистачило бл.1год.Повертаємось у Мінськ.
Ізяслав(Заславль).Спасо-Преображенський храм


Мінськ насичений радянською забудовою.Але у нього є Верхнє місто.Прямуємо туди,там зосереджено більшість памяток,які нас цікавлять.
Мінськ.Верхнє місто


У центрі міста пили горілку,ховаючи її у перчатку(у лікувальних цілях),та закушували вафлями.Хм,і хто ж ми після цього?)
Мінськ.Церква Св.Петра і Павла


Останній пункт у Білорусії-Гомель.Переночували на квартирі у бабусі,продегустували самогон та поїли пельменів.Прийняли душ,відпочили,відіспались,підготовились до подальшої дороги.
В парку біля палацу погодували білок.Кумедні такі.Далі -на Чернігів.
Гомель.Палац Румянцевих і Паскевичів


Чернігів-одне з міст яке я давно хотів відвідати.
Купили газету,задзвонили,зняли хостел.Залишили речі та вийшли на вечірню прогулянку містом.Попередили хазяйку хостела що "заходимо в творчі запої".Сказали жартома.Коли виїжджали забули винести сміття.В сміттєвому відрі була бутилка  після горілки...залишилась ще з Мінська.Цікаво що подумала собі Оксана(так звали жіночку)).
Чернігів.Пушка на Валах


Чернігів потішив храмами та монастирями а ще...знову білочками.Особливо кумедно коли вони нюхають тобі кросівки чи ганяють одна одну за горіхи.Весело.Чернігів сподобався!
Чернігів.Староруські храми


Ніжин це взагалі українська Мекка-храмів тут хоч греблю гати(це образно,бо як можна храмами греблю гатити?).Своєрідне містечко,правда люди чомусь не надто привітні попадали.А храми красиві.І їх багато.
Ніжин.Церква Св.Іоанна Богослова


Ніжин.Собор Св.Миколая Чудотворця


Після Ніжина прибули в останній пункт нашого виїзду-Козелець.Собор Різдва Богородиці-от за чим варто туди їхати,от що варто там побачити.А після цього-на Київ.
Козелець.Собор Різдва Богородиці з дзвіницею


Пройшло більше місяця.Перший цьогорічний виїзд на двоколісному.Спочатку пробний-одноденний.Вирішив оглянути декілька деревяних церков у селах Львівщини.(Травень).
Перше село з відповідною назвою-Деревня.
Деревня.Храм Різдва Прсв.Богородиці


Воля-Висоцька,Стара Скварява,Малий Дорошів,Гряда... Кожен пункт тішив своєю памяткою.Правда десь вона була спаскуджена псевдореставрацією,а десь чекала на ремонт.Були такі яких реставрація навіть врятувала(напр.храм в с.Стара Скварява).
Воля-Висоцька.Церква Св.Арх.Михаїла


Стара Скварява.Церква Св.Арх.Михайла з дзвіницею


Як можна не зупинитись у Жовкві,проїжджаючи через неї?
Жовква.Храм Прсв.Трійці


Малий Дорошів.Церква Св.Миколи


Гряда.Церква Св.Параскеви


Дубляни.Будівля інтернату-гуртожитку №5,тепер міська рада,творчі гуртки


У Борщовичах зазнимкував симпатичний костел,схожий на мініатюрний замок.Красивий.І місце хороше.
Борщовичі.Костел Благовіщення


А ще були Нижня Білка та Верхня Білка.Ні,це не рівні білої гарячки чи коматозного стану,-це села на Львівщині.
 Сподобався костел у Верхній Білці.
Нижня Білка.Костел /церква Собору Богородиці з дзвіницею


Верхня Білка.Костел Св.Войцеха з дзвіницею


Ямпіль.Костел Св.Бартоломія


Закінчив деревяним храмом в с.Блищиводи.
Блищиводи.Храм Покрови Прсв.Богородиці


Вже через два тиждні знайшов час на дводенний виїзд.Цього разу орієнтувався більше на Тернопілля.(Червень).
Куровичі.Костел Св.Антонія


Костел в Полянах та Куровичах абсолютно різні,єдине що їх єднає-обидва вони мені сподобались!)
Поляни.Костел Св.Петра і Павла


Красносільці.Церква Воздвиження Чесного Хреста з дзвіницею


У Махнівцях місцевий дяк відкрив церкву ,провів екскурсію та подарував образок.Запрошував на службу.За браком часу змушений був відмовитись.
Махнівці.Церква Св.Кузьми і Демяна з дзвіницею


Перший з фаворитів даної поїздки-Поморяни.Тут є майже все що потрібно мандрівнику-і ратуша ,і церкви,і костел і палац..Поморяни зберігають свій дух.
Поморяни.Ратуша


Замок у Поморянах у плачевному стані.Та що тут казати-через декілька років(моя думка) його просто не стане.Жорстока правда.Спішіть побачити.
Поморяни.Палац


Розгадів.Церква Св.Параскеви


Колишній монастир у Краснопущі тепер виконує роль психоневрологічного диспаснера.Персонал спокійний.Про пацієнтів так не пишу,-ще ніколи вони не виганяли мене з території подібних закладів).
Краснопуща.Монастир / психоневрологічний диспансер


Стара і нова церкви сусідують у селі Урмань.Тут старенькій деревяній памятці пощастило -її хоча б не знесли.
Урмань.Церква Св.Петра і Павла


Цікаве архітектурне вирішення має церква у Надрічному.Такий собі храм будинкового типу.А навпроти також сучасний велет-новобуд.
Надрічне.Церква Св.Миколи


А цього красеня видно здалеку,місце і розміри дозволяють йому підноситись вище решти будівель.Костел у Біще-монументальна споруда.
Біще.Костел Успіння Діви Марії


Бережани варті того,щоб тут затриматись надовше.Не буду багато писати,-містечка такого типу мені подобаються,вони компакнті і все що хочеш побачити знаходиться "під рукою".
Бережани.Панорама міста


І замок тут також є!
Бережани.Замок


Присілок Бережан-Лісники.А у ньому-урочище Монастирьок,а у ньому...як все запутано,-запитуйте Чортів камінь і попадете сюди.
Лісники.Урочище Монастирьок.Чортів камінь з розпяттям


Після Чортового каменю та й у Рай! Без чистилища,Серйозно,хіба що ви чистилищем ввважаєте Бережани,бо їх прийдеться проїжджати щоб потрапити з Лісників у село Рай.
 А у Раю є палац.І озеро.Правда палац той не зовсім палац,та й озеро не те що ви могли очікувати,але це вже зовсім інша історія..
Рай.Палац Потоцького


Літятин.Костел


"Ой горіла Полонина,горіли Підгайці.." співається в одній коломийці.Заїхав я у ті Підгайці. Дійсно певне там щось колись та й горіло-костел в занепаді,синагога зруйнована...Але є ще декілька цікавих храмів та камяниць.Одним словом-містечко "мого типу".
Підгайці.Церква


Місцевий дяк взяв з мене слово що не буду знимкувати церкву Спаса на Галичі,бо там реставрують дзвіницю..Наївний,тільки зацікавив мене тою інформацією.То хай мені вже вибачає за ті фотки,коли я їх викладу в інеті.
Підгайці.Костел Св.Трійці


Надвечір добрався в Зарваницю.Тут саме проходив відпуск(?).Людей багатющо,служба тривала всю ніч.Попросився у місцевого отця та й розклав палатку одразу за деревяним храмом.Спав як немовля.Напевне молитви отців помагали,а може втомився за день..
Зарваниця.Комплекс


Ранковий виїзд почався з нової пригоди-збившись з шляху намотав зайвих 40-45км.А ще як виявилось поряд немає заправки.Прийшлост просити у першому кращому селі у першого кращого господаря бензини."Перший-кращий" бензини не мав,та зрештою натрапив на такого,що виручив.Дякую вам добрі люди.
Буданів.Замкова вежа


У Долині,куди приїхав після Буданова,де оглянув залишки замку і костел,також подивився залишки замку і костел.Хм,як все синхронно).
Долина.Костел Св.Трійці та залишки замку


Підгайчики(не ПІдгайці!) зачарували шикарним храмом та палациком,у якому зараз знаходиться будинок престарілих.
Підгайчики.Церква Воздвиження Чесного Хреста з дзвіницею


Підгорецький монастирський комплекс..оо,це місце по-особливому атмосферне.Заслуговує окремої уваги.
Підгора.Монастирський комплекс


І ще один районний центр Тернопільщини-Теребовля.Тут також є все-від ратуші і до замку.Правда магнітик ледве знайшов.Та таки знайшов).
Теребовля.Замкові мури та постамент


Теребовля.Монастир кармелітів


У Струсів завітав заради костелу і палацу.
Струсів.Палац Лянцкоронських


Микулинці відомі пивом "Микулинецьке".Це для пивних гурманів,а для тих хто шукає щоб це таке цікавеньке оглянути скажу,Микулинці вас не розчарують.Без перебільшення-один з кращих костелів Тернопілля знаходиться саме тут.А ще замок та палац.
Микулинці.Замок


Правда замкове подвіря "анексували" якісь ммм... "вельможі",та що ж ти тут вдієш,-у нас "країна чудес",-а можливо вони так за памяткою доглядають,вам звідки знати?Доречі,капусточки з замкового городу не бажаєте?)
Микулинці.Костел Прсв.Трійці


Кінець червня-початок липня,-поїздка у Крим.Що ви кажете?Крим ми втратили?Ні,Крим втратили ви,якщо ви так думаєте,а ми його не втрачали і не віддавали нікому,тому що...тому що..(Червень-Липень).
Завітне.Ранкова рибалка на Чорному морі


Тому що я так сказав.А ви хіба не були в Криму до т.зв."референдуму",а ви хіба не знаєте як ставились кримчани до тих,хто розмовляв українською?Запевняю вас,ставлення їхнє не змінилось.Ні,навіть стало кращим,тому що тепер-ви герой,бо ви наважились приїхати на "чужу" територію..А Крим ми не втрачали..
Крим.Праворуч-Керченська протока,праворуч - о.Тобичикське


А те що там за декілька місяців "панування" РФ триколорів більше ніж за всі роки півострова в складі України,це недопрацювання наших "патріотів" та політиків.І навіть не хочу чути того що лише "запроданці" поїдуть на окуповану територію...Я їздив!
Керч.Фортеця Єни-Кале


Не обманюватиму,відпочивали пасивно,але це не через те що боялись кататись півостровом,а через травму ноги у дружини.
Курортне.Ранок на Азовському морі


А Крим залишається таким,яким він і був до весни 2014-го...Правда тепер там рублі,і російські номера,і триколори,і рос.оператори і більше військових і менше туристів, і... н-да,Крим змінився..
Курортне.Озеро Чокрак


Літо закінчувалось,а так хотілось ще чогось мм..."карпатського". Поїхали у Семигинів на декілька днів.
Жулин.Костел Успіння Прсв.Богородиці


Сусіднє село-Розгірче потішило шикарним скельним монастирським комплексом та чудовим відпочинком не березі гірської ріки.
Розгірче.Скельний монастирський комплекс


Семигинів.Церква Воздвиження Чесного Хреста


Братківці.Мозаїчний релігійний "кіндер"


Вирішили заїхати у Сколе.По дорозі відвідали ще декілька сіл,а точніше-цікавинок у цих селах.
Нижнє Синьовидне,Верхнє Синьовидне...
Нижнє Синьовидне.Церква Успіння Прсв.Богородиці


Верхнє Синьовидне.Церква Св.Юра


"Сколівські Бескиди" запамятались холодною водою водоспаду Камянка(так-так,приспічило мені залізти під нього) та мертвою тишиною озера Журавлине.Друга назва озера-Мертве.Це через повишений вміст у ньому сірководню..
"Сколівські Бескиди".Камянецький водоспад


Озеро симпатичне,правда я уявляв його більшим..
"Сколівські Бескиди".Журавлине(Мертве)озеро


У місті Сколе підкріпились смачними чебуреками(не потрібно зараз морщити носа,ми самі рідко їмо таке) та оглянули місцеві памятки,зокрема палац,який нам намагались заборонити знімати.Застосував прийом "з-під рукава".Помогло.
Сколе.Палац Гредлів


Ще одна давня мрія-фортеця Тустань в селі Урич.Тут зробили привал перед подальшим виїздом додому.
Фортеця схожа з Скелями Довбуша у Бубнищі.Правда тут вона платна,а там-"на халяву".
Урич.Фортеця Тустань


Підгородці


Корчин.Церква Св.Кузьми і Демяна


Початок осені спокушав хорошою погодою та бажанням побачити "ще щось".Маршрут складався нашвидкоруч,точніше один вже був готовий(він розроблявся досконаліше),але так як техніка сказала "ось вам",прийшлось імпровізувати,щоб не згаяти даром вдома декілька вихідних сонячних(я дивився прогноз) днів.(Вересень).
Хмельницький.Храм


Замок в Меджибожі сподобався.А ще там за нами причепилась "сторожова" собачка і вела аж до траси на маршрутку.Замок є на фото,та й собачка є...Хм,за чим ми власне туди їхали?Та швидше таки за замком).
Меджибіж.Замок


В Летичеві основною ціллю був домініканський монастирський комплекс.
Летичів.Домініканський монастир


А далі була Вінниця.Символ міста-водонапірна вежа,хоча нашою метою,насамперед,були не оглядини памяток міста,а оглядини вечірнього шоу фонтану "Рошен".Що?Попсово?Ха,а нам сподобалось,реально,без реклами.А памятки ми також встигли подивитись.І вежу.
Вінниця.Водонапірна вежа


Вечір провели на набережній,милуючись фонтаном.А вночі виїхали до Камянця-Подільського.
Вінниця.Фонтан "Рошен"


Ранковий Камянець-Подільський лише просинався,а ми вже немов ті шпигуни "шастали" його вулицями.
Кам*янець-Подільський.Фото


Це місто не потребує реклами,воно-чудове.І тут до нас також привязалось цуценя.Ми навіть імя йому дали-РУмпельштінцель.Що,дивне імя?Гм,якось не подумали,а йому сподобалось,тому що не відставав від нас доовго!
Кам*янець-Подільський.Вид на місто


Зняли хостел,заночували,а вранці вирушили до ...відвідавши по дорозі ще декілька пунктів.
Кам*янець-Подільський.Стара фортеця


Шикарний вид від замкової вежі у селі Жванець.І готують там смачно.І що з того що кафе придорожнє,зате борщ,-як домашній.І вареники добротні,і картопелька з мясом,і..та досить,бо ще подумаєте що ми там увесь день лише сиділи і наминали).
Жванець.Замкова вежа


Наи перехресті сіли у маршрутку на Кудринці.Вже потім зрозуміли що дорога буде довгою.А ще нам у маршрутці сказали,що дорога від зупинки і до замку займе нам біля 1,5год.Залишили рюкзаки у магазині і рвонули "до мети".
Нагору лізли навіть на четвереньках.Через 20хв.були біля замкових мурів. Х-ха,1,5години,-вони нас недооцінили!)
Кудринці.Замок


Хотин був заключним пунктом даної поїздки.Це при умові що ми всюди встигаємо і все йде по-плану.Все йшло так як йшло.Хотинська фортеця шикарна.Я був єдиним відвідувачем,так як коммплекс вже закрили.Класно ходити самому по залах і фотографувати все що забажаєш, дивлячись на перекреслений фотоапарат на стіні).
Встигли у Чернівці,а звідти-на Львів.
Хотин.Фортеця


Через деякий час вкотре побували у Золочеві.(Вересень).
Золочів.Костел Вознесіння


На початку жовтня вдалось погуляти по території монастиря в Крехові та побродити площею у Жовкві.(Жовтень).
Крехів.Монастир Св. Миколи


Мій улюблений час-вечірні промені сонця,мій улюблений тип міста-"компактне цікаве містечко".
Жовква.Костел Св.Лаврентія


А через тиждень випала нагода провести декілька днів у Львові.Тут не потрібно особливого опису,бо то є Львів).(Жовтень).
Львів.Палац Потоцьких


Львів.Вілла Юзефи Франц


Початок останнього місяця осені тішив шикарною погодою.Вирішив зробити велопробіг по декількох деревяних церквах Львівщини.(Листопад).
Комарів.Церква Покрови Прсв.Богородиці


Волиця.Церква Преображення Господнього


Зубків.Храм


Сонечко гріло,ноги крутили педалі,спідометр фіксував швидкість і пройдений шлях,а фотоапарат знімав нові обєкти.День був чудовим!
Переспа.Храм Воздвиження Чесного Хреста


Корчин.Церква Успіння Прсв.Богородиці


Через два тиждні велосипед у мене поцупили.І навіщо він комусь взимку?) Якась нерозумна істота це зробила.Ну що ж,таке життя..
Радванці.Церква Різдва Прсв.Богородиці


Яструбичі.Храм Св.Арх.Михайла


Волсвин.Церква Воздвиження Чесного Хреста


Городище.Церква Успіння Прсв.Богородиці


Сілець.Храм Собору Прсв.Богородиці


Межиріччя.Церква Св.Василя Великого


І ще один візит на Золочівщину,а заодно і на Тернопілля.(Листопад).
Підгір*я.Храм Преображення Господнього з дзвіницею


Ремезівці.Церква Св.Дмитрія


Нарешті,за "енним" разом добрався до Збаража.Правда вжу сутеніло і туман заважав робити хороші кадри,але замок я таки побачив.Особливо інтерєр.
Збараж.Ангел на кладовищі


А взагалі туман додає особливого "присмаку".
Ледве впіймав маршрутку щоб повернутись у Тернопіль.
Збараж.Замок


По справах їздив в Олесько.При нагоді відвідав місцеві памятки,-як же без декількох "свіжих" кадрів).(Грудень).
Олесько.Замок


І наостанок знову Львівщина.Цього разу основною метою були відвідини костелу в Комарно,а заодно подивитись і решту пунктів).(Грудень).
Бучали.Храм


Від костелу в Переможному отець храму підвіз до дороги на Тулиголове.
Переможне.Костел / церква Покрови Богородиці


Маршрутки не було,почимчикував пішком до потрібної памятки,а саме-палацу Балів,оглянувши по дорозі костел та цвинтарну каплицю.
Тулиголове.Палац Балів


А костел в Комарному чимось нагадав храм в Олиці... І церква деревяна там є. Гарненька церква,варта уваги,особливо у вечірніх променях(ну,ви зрозуміли)...
Комарно.Костел Різдва Богородиці


Комарно.Церква Св.Арх.Михайла


Таким був 2014-ий рік у плані мандрівочок.
Навіть не знаю і не хочу загадувати наперед, що ж чекає нас у 2015-му,але єдине у чому хочу щоб ми всі були твердо переконані-все у нас буде добре,якщо ми самі цього захочемо і будемо до цього прагнути та за це боротись.Шануймося,бо ми цього варті!

мандрівки

Previous post Next post
Up