Saldus suaugusiųjų patiekalas kalėdiniams pietums, ne sarmata tokį nusinešti einant į svečius. Pats laikas jį pasigaminti (iš tiesų, tai tie, kurie yra anglai ir kurie stropūs, jį pasigamina vos rudeniui prasidėjus ir padeda savo vėsiame master bedroom po lova). Užtrunka neilgai, daugiausiai laiko reikia ingredientams susipirkti. Taigi, jums reikės:
- 500 g paprastų razinų
- 500 g serbentų (aš naudojau juodųjų serbentų uogienę)
- 500 g auksinių razinų
- 500 g džiūvėsėlių
- 500 g rudojo cukraus
- 250 g jautienos lajaus (vietoje jo naudojau kakavos sviestą, jį parduoda šokolado namuose , Rūtos firminėse parduotuvėse ir pan)
- 250 g džiovintų vyšnių, džiovintų spanguolių,
- 125 g susmulkintų riešutų ( migdolų, pekano)
- 1 susmulkintos apelsino žievelės, be baltos dalies ir to apelsino sulčių
- 1 susmulkintos nedidelės citrinos žievelės, be baltos dalies
- 1 tarkuotos morkos
- 1 tarkuoto obuolio
- 1 šaukšto miltų
- 1 šaukšto prieskonių, kokius paprastaui naudoja kalėdiniams kepiniams (cinamonas ir kt.)
- 6 kiaušinių
- 300 ml Guinness (aišku galima ir kokio kito, išraiškingo skonio, tamsaus alaus)
- žiupsnio druskos
- sviesto indo, kuriame bus verdamas pudingas, sienelių sutepimui
- 5 šaukštų brendžio
- galima pridėti dar ko nors panašioje dvasioje
Ką daryti?
1. dideliam patogiam dubenyje sumaišyti visas sausas sudedamąsias dalis (razinas, miltus, cukrų, džiūvėsėlius, sutarkuotą ar kaip kitaip susmulkintą kakavos sviestą etc.)
2. suplakti kiaušinius ir sumaišyti su sausomis sudedamosiomis dalimis
3. supilti Guiness, apelsino sultis ir brandy
4. metalinio dubens sieneles ištepti sviestu, sudėti į jį mišinį, išlyginti paviršių, jį uždengti kepimo popieriumi (iškirpti tinkamą apskritimą)
5. dubenį sandariai uždengti folija, kad vedant nepatektų vanduo ar garai
6. dubenį įstatyti į didelį puodą ir pripilti tiek vandens, kad apsemtų 3/4 dubens (prancūzai tai vadina
Bain Marie)
7. virti kokias 4 - 5 valandas (vanduo išgaruoja, todėl būtina jo nuolat papildyti)
8. išvirus, foliją reikia nuimti ir pudingą brandinti vėsesniam kambaryje. Aš jį nuolat palaistau brendžiu.
Kaip valgyti?
Prieš išimant iš dubens pudingas paprastai pašildomas toje Bain Marie ir išverčiamas į lėkštę (jei sienelės suteptos sviestu, turėtų pakankamai lengvai išsiimti). Į stalą patiekiama apipylus brendžiu ir padegus, vaizdas gaunasi toks:
![](http://pics.livejournal.com/nemunas/pic/00007wyp)
(
http://www.visualphotos.com/)
Valgoma su brendžio sviestu.
Man asmeniškai labai skanu. Pasidarius daugiau jį galima laikyti ir iki velykų, nuo to jis tampa tik skanesnis (nepamirštant pagirdyti brendžiu).
Geras gamybos video yra
čia.