Ensimmäinen työpäivä ja Lussacissa kiertelyä.

Feb 12, 2013 15:28

Nyt ollaan oltu kahdessa vuorossa töissä ja tänään mennään vielä iltavuoroonkin. Aamuvuoro alkaaa yleensä 10 aikoihin ja päättyy 14-16 ja 18-19 aloitetaan iltavuoro, jossa sitten päästään jossain vaiheessa nostamaan annoksiakin. :) Tähän mennessä olen päässyt tekemään suklaafondantti-taikinaa, vaahtokarkkeja(punnitsin lähinnä ainekset), macaronseja, kasvisten pilkkomista tietysti ja pastataikinaa. Tämmöisiä alun "apinakin osaisi" -hommia. Macaronseista tehtiin sydämen muotoisia, koska torstaina on ystävän päivä ja tänne tulee 30 kahden hengen pöytää. Toivottavasti myös asiakkaita on yhtä paljon, jotta päästään tositoimiin



A
suinrakennuksemmehan ei ole mistään siistimmästä päästä, minkä varmaan edellisen päivityksen merkinnästä "osta tossut" voi päätellä. Ainoastaan lattiat eivät ole likaisia, vaan astiat täytyy pestä ennen käyttöä ja kattossa näkee hämähäkin-seittiä. Minuahan hämähäkit eivät (enää) pelota tai järkytä, mutta Eevi säikkyy jokaisesta. Jaana to the rescue ja silleen. ;)

Kylä jossa olemme, on 3000 asukkaan kylä, jossa on hyvinkin vilkas päätie, mutta muuten tämä on suhteellisen "autio". Taloja on kyllä, mutta ihmisiä näkee yhtäpaljon kuin Tyrnävällä, ellei jopa vähemmän. Kylän supermarket oli ihana! Sieltä saa jopa sifonin, mitä Suomessa saa lähinnä erikoiskaupoista. ;D Ja sieltä saa halpaa juustoa ja viiniä, jotka olivat vieläpä hyviä! Saa nähä kuinka isona täältä kotiin palataan, hirvittää jo nyt. Tässäpä pari kuvaa kylästäkin, kaupasta en harmi kyllä ottanut kuvia, ehkä vielä myöhemmin teen senkin.












Tuossa vielä kuva Eevistä kävelemässä hotellille päin ja hotellin edessä olevasta altaasta. Kyllä, ruoho on vihreää, mutta ei täällä lämmin ole. Lämpimämpi toki kuin Suomessa, mutta ei lämmin. :)

Päätin tosiaan jäädä tänne vielä yhden viikon pidemmäksi aikaa, eli palaankin Suomeen vasta maaliskuun viimeisellä viikonlopulla! Aikeenamme on lähteä Pariisiin viimeiseksi viikoksi ja tulla sieltä sitten Suomeen. :) Toivottavasti tämäkin ei nyt sitten jää vain aikeeksi... Mutta ihanaa täällä on olla! Kauan siihen odotukseen meni ja keittiössä on ihan parasta, varsinkin kun ranskalainen työkaverimme Alex on alkanut avautumaan hieman (me ollaan niin pelottavaa sakkia ;] ). Ja David on kyllä hyvä tyyppi, tosin meidän salmiakit ei oikein liikuttanu sitä, kun täällä käy koko ajan suomalaisia harjottelijoita ja kaikki tuo niitä. Muita ne kyllä kiinnosti ja hämmentävää kyllä, ne sano et jälkimaku on kalamainen!! En ois aiemmin osannu yhistää. :D

-Janetski
Previous post Next post
Up