Із Парижа з любов'ю

Aug 11, 2018 10:55

Чи вважати це освідченням? Якщо хтось вміє рахувати до десяти, а хтось до ста, то ця дівчинка говорить: "Я рахую до тебе".



Старовинні будинки тут виглядають не дуже звично. Звісно, відчувається їхній вік, а він рахується тут століттями. До десяти столітть нараховують тут деякі вулиці. Але вони виглядають гарно і не утворюють враження чогось такого музейного. Вони живі, і живуть сучасністю. А вона може несподівано вигулькувати малюнками на старезних стінах і вибухати подіями в готичних спорудах



Церква - одна з найстраріших, більше схожа на музей, але вона діє, дзони дзонять і з дверей виходить щойно обвінчана пара.



Туристи, сувенірні намети, вуличні кав'ярні і весілля в окулярах



Дехто поглядає здивовоно з церковних стін







За рогом кав'ярня, де все так само романтично, як і сто років тому



Наступна парочка на стіні



Залишки символіки прайд-параду, який на жаль ми пропустили. Зустрічали розфарбованих людей в метро і веселкові прапори у вікнах.



Фонтан Сен-Мішель - одне з найвідоміших місць, де призначають зустрічі.



Його збудовано в середині 19 століття. Над ідеєю працювали кілька соавторів, вирокистано кілька різних сортів каменю і мармуру, і втілено кілька тем.



Архангел Міхаїл вбиває диявола, а на колонах стоять Розсудливість, Правосуддя, Сила і Помірність.
Таке розмаїття образів і засобів втілення викликало багато критити в минулому. Зараз вже всі звикли до загальної різноманітності. Тепер це одне з улюблених місць, де призначають зустрічі, а закохані кидають монети у фонтан.



Оригінал на Дрімі

fra

Previous post Next post
Up