Supjaustyti jums galvas, biurokratai!

Nov 14, 2009 21:37

Beprotiškai gaila:

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=25713485

Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) laivas F12 "Aukštaitis" tikriausiai bus nurašytas ir virs metalo laužu. Ateinančią savaitę Vyriausybė svarstys tai numatantį nutarimo projektą. [...] Nurašius ir išmontavus ginkluotę laivas turėtų būti supjaustytas metalo laužui. Pasak nutarimo projekto, fregatos "Aukštaitis" likutinė vertė pagal 2009 -ųjų liepos 1 dienos būklę - 1 mln. 214 tūkst. litų.

Prieš metus jo vertė buvo mažesnė už mano buto kainą, kiek pamenu. Dabar staiga pabrango dvigubai, kai atpigo metalo laužas?

Aš nesuprantu, ar Smiltynėje ant kranto vietos greta žvejybinių tralerių neliko? O gal galima rasti ir arčiau Kopgalio tvirtovės (ta pačia proga spėkite, koks lankomiausias Lietuvos muziejus)? Arba šiame krante, arčiau KJP?...

Ar įsivaizduojate, kad šis vienas pirmųjų KJP karo laivų - ir bene paskutinė jau fregata, nes iš taupumo ir kvailumo tokio tipo laivų nebeturėsim artimiausius dešimtmečius, jei ne ilgau, - tevertas tik supjaustymo???

Rusai ir tie atkūrė “Aurorą“, nors ten autentikos ne daugiau, nei mūsų Valdovų rūmuose!

Jau apsižiūrėjom, kad “Meridianą“ verta restauruoti nebepūdžius, bet man trūksta žodžių, kad prarandama tokia galimybė turėti unikalų “gyvą“ muziejų - šią fregatą. Kiek tokių muziejų žinote mūsų regione? Ne per daug vienos rankos pirštų suskaičiuoti?

Į metalo laužą...

Trūksta žodžių.

lietuvos karo laivynas, lietuva, punks ain't dead yet, tallships, iniciatyvos, marinistinės tradicijos, istorija, baltija

Previous post Next post
Up