Виступ Президента під час церемонії складання урочистої клятви вихованцями ліцею імені Івана Богуна

Oct 14, 2017 19:25

14 жовтня стало офіційним днем лише три роки тому, але одразу припало до душі і прижилося напрочуд швидко з двох причин. По-перше, українці поважають своїх захисників, люблять їх і пишаються ними; оборону Вітчизни вважають загальнонаціональною, всенародною справою. По-друге, нове свято спирається на давню традицію відзначення Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалася покровителькою українського війська. Покрова була одним із головних свят запорозького козацтва.

Наполеон, кажуть, стверджував, що у ранці кожного солдата лежить маршальський жезл. Нема жодного сумніву, що серед цих не за віком змужнілих підлітків стоять майбутні офіцери і генерали, посли та міністри. Можливо, майбутній Президент. І можливо, навіть, - генеральний секретар НАТО, бо Україна обов’язково стане членом Альянсу.

Аби здолати їх, московський режим вдавався до нелюдських методів. 21 жовтня виповниться сімдесят років акції «Запад». Буквально протягом одного дня сталінські карателі зробили нелюдський злочин - депортували із західних областей України до Сибіру понад 76 тисяч українців.
Гарантувати, що ніколи більше не повторяться подібні трагедії, можна лише, коли ми маємо свою міцну, сильну, вільну і незалежну державу. А для того нам потрібна сильна армія, яку ми створили протягом трьох років і яку постійно зміцнюємо.
От і сьогодні, прямо звідси, вирушаю у війська, щоб передати чергову партію зброї та техніки - двісті одиниць. Серед них - шістдесят два танки.
Найвища честь для мене від імені українського народу висловити слова щирої вдячності усім військовослужбовцям за героїзм і мужність, самопожертву і звитягу, патріотизм і вірність присязі.
Я дякую також усім, хто реальними справами підтримує сьогодні українське військо та ветеранів АТО.

Порошенко, НАТО, Анексовано (за законами РФ - частина РФ), Україна

Previous post Next post
Up