дитяче....

May 13, 2014 00:03

Рік і сім місяців

Зараз напевно найбільше в чому прогресує Настуська - це говоріння (аж не віриться, що оті вічні переживання - "коли сяде, коли ж піде, зубииииии :), перші падіння з дивану" залишилися позаду).

Такий веселий для нас період почався :) - дуже багато слів говорить своєю мовою і так потішно то слухати (знаю, що потім сумуватиму за цим періодом). Тому, щоб потім весело на дивані разом згадувати - буду писати тут її маленькі перли.

Ну багато чого ми говоримо правильно (про "мама, маміі, тато, тацьо :), баба" писати не буду, бо це вже давно вмієм):

- як тебе звати - "Няня"
- хто як каже - киця - "меу", песик - "гав,гав", коровка - "муууу", бджілка - "жі-жі-жі", машинка - "бурум-брум", баранчик - "бее", курка - "ко-ко-ко"
- тварини - качка - "кака", киця,мишка, ведмідь, білка - "БВЕ" (це одне з перших наших слів і найбільш нами і нею улюблене, ну от гляньте на кота - ну хіба то не бве - справжнісіньке бве!), птахи майже всі - "гаги, габи, гави", сова - "сяся", курка - "кука"
- маму звати "Таля", тата -"Ува" (Юра сказати ще важкувато), бабів - "Лілі", "Аня", "Улі" (Оля), найближча коліжанка - Аня (як тільки гуляти йти - кричить -"Аня", основне шапку надіти, а решту голяком, крикнути Аня і можна йти :))
- добре вже говорить так, нє (і махає головою при тому)
- "баба" - відро (бо було на сніговій бабі), палка (бо старенька бабця так ходить)
- "бамба" - башня з кубиків
- "бумба" - велика машина
- "яйо, яйко" - яйце
- "кава" - кава :), дитина любов до кави ще в утробі успадкувала
- "баба тяп, тяп" - баба сапає
- "кк" - коль коль, може бути вилка, ялинка, бджілка
- "а-а-а" - качельки
- "дань, нань" - дай і на
- "камі" - камінь
- "кабись" - книжечка
- "кіпці" - фуболки і трусики
- "дзіндзі" - джинси
- "тяптьи" - тапочки
- "ува" - очко
- "кан" - кран
- "кіка" - мамині заколки
- "бам" - коли вдариться
- "є", "ма" - є, нема

Ну і багато такого що ми і не знаєм що то, сидить собі іноді і так балакає аж заливається :) але на своїй говірці поки шо :)

Дедалі цікавіше і цікавіше стає. Знає всі віршки з абетки Малковича (тільки починаєш розказувати вірш - одразу згадує що там було намальовано), знає куди йдем гуляти, пізнає місця чи магазини, танцює просто бомбово :), прицмокує коли кличе песика, піднімає ручки і каже "уууу" коли щось велике бачить, дуже щиро дивується, душить в обіймах коли показує як любить маму чи татка... і ще купа всяких просто неймовірних як на мене речей які вміє і знає така маленька людинка!
Previous post Next post
Up