קראמבל

Apr 29, 2024 10:44

https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%9C-%D7%A9%D7%96%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/


תבנית עגולה 24 ס"מ

קראמבל
3/4כוס קמח לבן
1/4כפית אבקת אפייה
3כפות סולת
1/2כוס סוכר לבן
1/2כפית קינמון טחון
1/4כפית אגוז מוסקט
1/4כפית מלח דק
100גרם חמאה קרה
חתוכה לקוביות

מלית
8שזיפים בינוניים
1כפית תמצית וניל
ניתן להשתמש במחית וניל
1כף סוכר לבן

אופן הכנה
מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קינמון, אגוז המוסקט ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומשפשפים וממוללים אותה בעזרת קצות האצבעות ביחד עם החומרים היבשים. ממשיכים כך עד שמתקבל בצק חולי וגרגרי. מניחים את הקערה עם פירורי הקראמבל במקרר או במקפיא עד לשימוש.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה (פיירקס או כלי אחר) בקוטר 24 ס”מ.
חותכים את השזיפים לשמיניות ומעבירים את הפרי החתוך לתבנית המשומנת, יחד עם תמצית וניל וסוכר. מערבבים בתוך התבנית.
מפזרים מעל את פירורי הקראמבל הקרים, ואופים 45-50 דקות, עד שהפירורים משחימים והפירות מבעבעים מתחת.

рецепт

Previous post Next post
Up