Халтура, попавшаяся в Сеть. Интернет против недобросовестного продавца услуг.

Aug 06, 2007 17:05

Мы научились покупать через Интернет, казалось бы, избавившись от многих хлопот, но стали ещё беззащитнее перед обманом. Наши возмущенные письма уходят в Trash, звонки обрываются гудками. Заслать им вирус? Поместить номер телефона на гейском сайте знакомств? Личный опыт киевского программиста Антона Ковалёва (omant) показывает более эффектный и ( Read more... )

личный опыт, защита прав потребителей, интернет

Leave a comment

obigail August 22 2007, 07:56:27 UTC
Уважаемый, прежде всего не следует отчаиваться, на каждого можно найти управу.

Итак, шаг первый:
-обратитесь письменно в магазин, изложите претензию, со ссылкой на нормативные акты, коим являются: Закон Украины "Про защиту прав потребителей" и Гражданский Кодекс Украины. Смотрите нормативку тут www.rada.gov.ua. Требуйте у магазина возврат денег за некачественный товар и моральный ущерб!)
(В помощь, статьи: Стаття 6 ЗУ „Про захист прав споживачів” зобов’язує Продавця передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію.
Стаття 678 ЦКУ стверджує, що Покупець, якому переданий товар неналежної якості, має право, незалежно від можливості використання товару за призначенням, вимагати від продавця за своїм вибором:
У разі істотного порушення вимог щодо якості товару (виявлення недоліків, які не можна усунути, недоліків, усунення яких пов'язане з непропорційними витратами або затратами часу, недоліків, які виявилися неодноразово чи з'явилися знову після їх усунення) покупець має право за своїм вибором:
1) відмовитися від договору і вимагати повернення сплаченої за товар грошової суми;
2) вимагати заміни товару.
Ст.8 ЗУ „Про захист прав споживачів”: у разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.
При цьому істотним недоліком є недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак:
а) він взагалі не може бути усунутий;
б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів;
в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором;
Належна якість товару, роботи або послуги - властивість продукції, яка відповідає вимогам, встановленим для цієї категорії продукції у нормативно-правових актах і нормативних документах, та умовам договору із споживачем).

Паралельно потребуйте у них документы на основании которых эти нехорошие люди осуществляют предпренимательскую деятельность: свидетельство о госрегистрации ,справку о взятии на учет как налогоплательщика, справку из налоговой о том ,что конкретный сотрудник, который Вас "посылает в сад" является сотрудником этого СПД ФО (субьект предпренимательской деятельности физлицо). Все это они обязаны предоставлять Вам по закону.

Итак, каждый отказ магазина в выдаче Вам документов, удовлетворении требований требуйте фиксировать письменно ,если отказываются делать и это, то тогда:

- Пишите в Госкомитет по защите прав потребитей (обязаны ответить и провести проверку их деятельности)
- в районную налоговую (по поводу отказа в выдаче документов и возникновении у Вас сомнений в законности их деятельности, и уплаты общегосударственных зборов и платежей-налогов,)
- в конце концов звоните в службу 051-служба быстрого реагирования нашего городского главы
А если все это не поможет то прямая дорога в суд!
Для этого Вам уже наверняка пригодится помощь юриста.

Дерзайте!
Держите в курсе.

Reply


Leave a comment

Up