(no subject)

Feb 17, 2011 11:15

Вчора відбулася вельми цікава хіротонія в УАПЦ - ієромонаха Адріана (Кулика) на єпископа Хмельницького і Кам’янець -Подільського. Почну з того, що і.Адріан перебуває в УАПЦ з 2003 р. куди перейшов з УАПЦ-соборноправної у сані єпископа із чернечим ім'ям Богдан. Увесь цей час він був архієреєм УАПЦ, в різні роки обіймав Черкасько-Кіровоградську, Житомирську та Одеську кафедри, приймав участь в хіротоніях інших архієреїв (напр. Илариона (Савчука)). Таким чином, є незрозумілим чому сім років хіротонія Богдана Адріана (Кулика) не викликала питань та не заважала здійснювати таїнства, священицькі та єпископські хіротонії, а цього року виникли питання та відбулося перерукопокладання. Ось що з цього приводу каже в коментарях до новини адмін сайту (Євген Заплетнюк) "Українська Автокефалія":

"Оскільки єпископська хіротонія ієромонаха (нині єпископа) Адріана була каменем суперечок для окремих ієрархів та священнослужителів УАПЦ, Архиєрейський Собор виніс рішення про рукоположення отця Адріана в єпископський сан Української Автокефальної Православної Церкви, цим самим підтвердивши нечинність попередніх свячень. На даний момент, ніяких сумнівів у канонічності єпископського сану владики Адріана немає."

Виходить, що "суперечки між окремими ієрархами" є поважною причиною для повторної хіротонії??? І якщо "попередні свячення" є недійсними, то виходить, що тепер мають відбутися повторні свячення, в яких приймав участь двічі єпископ Богдан-Адріан.

Найбільш вірогідним поясненням такої дивної поведінки є тривале та запекле протистояння Заплетнюка з Куликом проти митрополита Романа та його прибічників.  Як виявилося, метою цього протистояння було виведення Хмельницької єпархії з керування м.Романа та зайняття цієї кафедри єпископом Богданом-Адріаном. Судячи з усього, саме прибічники м.Романа ставили питання про дійсність хіротонії єпископа Богдана. Тому Заплетнюк із Куликом вирішили їх позбавити цього аргументу, маючи значний вплив на першоієрарха УАПЦ митрополита Мефодія.

Не менш цікавим є те, що єпископ Адріан (Кулик) є рідним братом так званого "Патріарха" Мойсея, що створив та очолює УАПЦ-канонічну, як важко назвати Православною Церквою через перекручування Вчення. Також, п.Мойсей став відомий завдяки сексуальному скандалу, який розгорівся навколо його персони, коли декілька парафіянок звинуватили його в сексуальних домаганнях. Зараз він переховується від слідства за межами країни.

Але виглядає дуже дивним, що Заплетнюк в коментарях до статті виправдовує очільника конкурентної структури, в той самий час, нещадно поливає брудом іншого очільника іншої структури - УАПЦ-оновленої архієпископа Ігоря (Ісіченка):

"Брат владики - гвалтівник тільки по наклепу Філарета, бо жодних реальних доказів немає. І ЦЕ ФАКТ."

і ще:

"“розшукується за згвалтування парафіянок, яким за благодаттю мав наробити “благодатних діточок”" ну і що ж ненаробив? чи може виявився безплідним? чи може вони всі хором пішли аборти робити? Щось ваші плітки більше схожі на цілеспрямовані наклепи. Тим не менше, яке цей ваш бруд має відношення до Владики Адріана???"

Наврядчи ви знайдете якісь негативні статті про Мойсея на сайті "Українська Автокефалія", де поливаються брудом практично усі конкуренти крім УПЦ  МП та УАПЦ -канонічна. Робіть висновки.

роздуми, УАПЦ, секти

Previous post Next post
Up