В традиційному рецепті потрібно використовувати сковороду, каструлю, порційні горщики, а також задіювати духовку. Горщечків у мене немає, посуд я не люблю мити, тому все роблю в гусятниці і на газовій конфорці.
На гусятницю чанахів потрібно:
пів кілограма м'яса;
олія;
велика цибулина;
велика морква;
банка квасолі в томатному соусі;
кілька картоплин;
4 зубчика часнику;
приправи, сіль і зелень.
Цибулю нарізати досить великими шматочками,
в гусятницю налити олію, щоб покрила дно, підсмажити цибулю до золотистого кольору,
натерти моркву, додати до цибулі, перемішати,
порізати м'ясо (в мене сьогодні це курятина, але може бути свинина чи телятина, ну або баранина, якщо любите), обсмажити разом з морквою і цибулею,
залити води в гусятницю, додати пів столової ложки солі,
кілька картоплин почистити, порізати і додати в гусятницю, долити води, щоб накрило картоплю,
додати квасолю з томатами (можна в принципі замочити звечора квасолю, зварити окремо, а також додати томатну пасту),
додаємо спеції (можна хмелі-сунелі, а в мене така готова суміш приправ для м'яса: базилік, орегано, перець червоний солодкий, паприка, коріандр, перець чорний, лавровий лист, перець червоний, мускатний горіх, імбир, кориця, кмин),
закриваємо гусятницю кришкою, хай повариться 20 хвилин, як звариться, додаємо натертий на дрібну терку або подрібнений часникодавкою часник, в тарілку можна додати зелень (зелену цибулю, петрушку, кріп, хто що любить і що вдома є)
Смачного!