In och ut under juli månad

Aug 06, 2015 13:28

Det är rörigare än någonsin här hemma. Det finns inte ett rum som inte är stökigt och belamrat med grejer. Turbos (den nya kaninens) rum har blivit ett avlastningsrum där vi bara ställer in allt som inte får plats någon annanstans. Jag har fått nog! >:( Jag har velat göra en rejäl utrensning länge men inte orkat ta tag i det. Stöket har känts övermäktigt och gör väl till viss del fortfarande det, men under semestern har jag i alla fall satt i gång lite.

För ett par år sedan började jag läsa en del bloggar om ekologisk livsstil, utrensning, frivillig enkelhet och minimalism och blev väldigt inspirerad. Måste erkänna att jag även ibland kände mig lite provocerad av någon anledning, men det bevisar ju bara att jag har en del problem att ta tag i. Jag kan inte spara på alla minnen och allt som har nostalgiskt värde. Det är också helt meningslöst att ha en massa prylar som jag aldrig använder - det stjäl bara energi. Jag kommer nog aldrig bli en riktig minimalist och till exempel bara äga 100 saker (intressant idé dock) och det är heller inte det jag vill. Jag vill ha böcker i bokhyllan och jag tänker inte hiva ut alla filmer och spel bara för att. Kala rum med bara några få möbler och inget mer är inget jag eftersträvar. Det känns så opersonligt. Jag vill bara få mer ordning och harmoni hemma och börja tänka över mina konsumtionsvanor.

Med det sagt beslutade jag mig alltså att från och med juli börja lista allt som kommer in i hemmet och allt som rensas ut, både mina och Dannes saker. (R) = mina saker, (D) = Dannes saker och (G) = gemensamma saker. Har även delvis listat varifrån saker kommer och vart de tar vägen. Vill skänka/sälja så mycket som går i stället för att bara kasta. Förbrukningsvaror som mat, hygienprodukter, mediciner m.m. är undantagna.

Hoppas att dessa listor ska hjälpa oss att rensa ut mer!



In

1 kakburk efter farmor (R)
4 matlådor i glas, 2 stora och 2 små (G)
4 blommor till balkongen (G)
2 par chinos (R)
1 skål med Elsa Beskow-motiv (R)
1 spel till Xbox 360 (D)
1 par tygskor (D)
1 par tygskor (R)
1 vattenkokare (G)
1 resehårborste i bambu (R)
1 sockerströare (D)
1 bricka med muminmotiv (R)
2 stora glasburkar, loppis (G)
5 julgranskulor, loppis (R)
1 vas, loppis (R)
2 virknålar, loppis (R)
1 kakmått, loppis (R)
2 lökhållare, loppis (G)
1 stekgaffel, loppis (G)
3 blomkrukor, loppis (R)
1 litet fat, loppis (R)
4 assietter, loppis (R)
2 pocketböcker, loppis (R)
1 plättlagg i gjutjärn, loppis (G)
6 små silverskedar, loppis (R)
3 t-shirtar (D)
1 par shorts (D)
1 brädspel, gåva (R)
1 ryggsäck, gåva (R)
1 dvd-box, gåva (R)
2 muminmuggar, gåva (R)
1 kokbok, gåva (R)
1 katalog, gåva (R)
1 cd-skiva, gåva (R)

Ut

1 galge, soporna (G)
1 par trosor, soporna (R)
1 bläckpenna, soporna (D)
2 bläckpennor, soporna (R)
1 matlåda i plast, soporna (G)
3 par skor, soporna (R)
1 kontorsstol, grovsopor (D)
1 torkställning, grovsopor (G)
2 lökhållare, soporna (G)
1 vattenkokare, elavfall (G)
2 brandvarnare, gåva till vän (G)
2 pocketböcker, Erikshjälpen (R)
3 halsband, Erikshjälpen (R)
1 rivjärnsset, Erikshjälpen (G)
1 kaffemått, Erikshjälpen (G)
1 förvaringspåse från någon skobutik, Erikshjälpen (R)
1 tunn tröja, Erikshjälpen (R)
2 koftor, Erikshjälpen (R)
1 kjol, Erikshjälpen (R)
9 linnen, Erikshjälpen (R)
3 tjocka tröjor, Erikshjälpen (R)
1 topp/blus, Erikshjälpen (R)
2 t-shirtar, Erikshjälpen (R)
1 bälte, Erikshjälpen (R)
5 par skor, Erikshjälpen (R)
1 kortfodral, soporna (R)

Resultat: +12 saker

Kommentar: Det blev många saker ut den här första månaden men även en hel del in, faktiskt fler än vad som rensades ut. Aj aj aj! Det känns förstås som ett misslyckande men jag får ta nya tag i augusti. En anledning till att det blev så många saker på in-sidan var förstås att jag fyllde år i slutet av månaden (och då fick jag ändå många förbrukningsvaror). Jag var också på en efterlängtad loppistur tillsammans med Jessica och fick med mig en hel del saker hem. Alla kanske inte var helt nödvändiga... ^^;;

Måste bara visa en bild från min skorensning också. Hade många fler skor än jag trodde. Hittade dessutom två par till som inte finns med på bilden och sedan har jag ett par inneskor på jobbet också. Totalt 37 par blev det! Kastade tre par trasiga skor som jag antar att jag sparat av nostalgiska skäl. Fem par fick hamna hos Erikshjälpen och i dag tänker jag gå iväg med ett par till en klädcontainer. Ska försöka sälja en del också. Har tyvärr många (dyra) skor som har känts bra först men som sedan gett mig skavsår >_<




Translation: Getting rid of stuff! :D

swedish, svenska, shoes, in/ut, photos

Previous post Next post
Up