Saknad

Sep 01, 2011 11:24

I går var sista dagen på sommarjobbet. Två och en halv månad har jag varit där så det är klart att det känns lite underligt att jag inte ska dit mer. Som att det bara är helg och att jag ska cykla tillbaka dit på måndag. Men nej ( Read more... )

moving, svenska, family, stockholm, apartment, örebro, thoughts

Leave a comment

toccata September 1 2011, 17:55:53 UTC
Det ÄR en stor grej att flytta ifrån en plats man bott på länge. För mig kändes det jättekonstigt att flytta från Växjö där jag pluggade i 4 år, även fast det inte är min hemstad. Men man gör varje ny plats till sin egen på något vis! I alla fall så får man lov att göra det, och verkligen boa in sig så man trivs! Och du kommer flytta många gånger innan du hittar ditt framtida långsiktiga hem.

Och även om din mamma gråter så tillhör det ju vuxenlivet att flytta runt lite. Stockholm kanske inte blir din drömstad, men nu för ett tag gör du den till din! Sen tänker du kanske efter och kommer på att du vill jobba i någon annan stad. Du har så lång tid på dig, det är ju inte "för evigt", allt man gör i vår ålder :)

Vad gäller stockholm så är det så att hyreshuset/bostadsrättsföreningen kan ha velat spara pengar och kanske inte har så många sorteringskärl. Men kommunen har sopsorteringsstationer utställda lite varstans! Där lägger man tidningar, pappersförpackningar, plast (både hård och mjuk i samma!), metall, glas, batterier. Så kolla upp var ni har en sån i närheten, det finns överallt.
Sök återvinningsstation här:
http://www.ftiab.se/hushall/lamna/sokenatervinningsstation.4.405877db1168b3d892a8000899.html

Sen Stockholm äntligen bestämde sig för att man får lägga mjukplast i plastinsamlingen består våra "vanliga sopor" egentligen bara av matrester... När de äntligen börjar fixa så att man kan lämna komposterbart också kommer vi inte få några sopor! :)

Reply

toccata September 1 2011, 17:56:52 UTC
Glömde säga: Stort lycka till med allt! Får man fråga var ni kommer bo nu igen?

Reply

nackrufs September 1 2011, 18:46:19 UTC
Tack! :) Vi ska bo i Tensta. Visst kommer vi bo ungefär i samma ände av stan då, eller har jag helt misstagit mig?

Reply

nackrufs September 1 2011, 18:45:12 UTC
Tack så mycket för länken! :) Det verkar ju finnas en del stationer runt omkring ändå. Det är väl bara så att jag är bortskämd med att ha återvinningsstationen bara några meter bort och en hyresvärd som verkligen satsar på källsortering. Jag har till och med kompost numera och visst blir det mycket mindre sopor :) Vi får väl skaffa lite större sopsorteringskärl sedan, så att vi inte behöver släpa iväg med återvinningen flera gånger i veckan. För jag kan i alla fall inte slänga plast- och pappersförpackningar i soporna med gott samvete, men tyvärr är det nog många som gör det :/

Ja, det är klart att det är nu man flyttar runt, innan man hittar rätt. Men det känns tufft att dra upp rötterna. Hoppas att det går bra att rota sig i Stockholm. Det är sant att det inte är min drömstad, men den har ändå en hel del bra sidor. Det blir nog bra till slut :)

Reply

toccata September 1 2011, 19:36:05 UTC
Tensta är "rakt över fältet" från oss, fast på en annan tunnelbanelinje (Hjulsta-linjen och Akalla-linjen går ju ganska parallellt). Vi har utsikt mot Tensta och Hjulsta, men en kil av järvafältet går emellan (med fina promenadvägar och ett ekologiskt lantbruk med café, Hästa gård, vår favorit!)

Vi har tagit ut hyllan i ett av underskåpen i köket, där har vi en papperspåse för förpackningar, en för tidningar och en stor plastpåse för all plast, och en papper för glas-metall. Jo, det är jobbigt att behöva gå iväg en längre bit, hade det så förut. Nu har vi ungeför 50 meter till de kommunala kärlen.

Tensta är precis som Akalla inte världens mest välsedda område, men vi blev ju positivt överraskade när vi flyttade hit ändå. Ryktet är ofta överdrivet. Vi älskar att ha så nära till naturen, bra kommunikationer med tunnelbanan och att majoriteten av människor inte kommer från Sverige stör inte mig liksom, fattar inte varför det skulle vara så stor grej :)

Reply

nackrufs September 1 2011, 20:11:29 UTC
Ja, men då var det som jag trodde :) Hade för mig att ni antingen bodde i Akalla eller Kista. Vi har tänkt att ta oss till Hästa gård (pratade om det senast förra helgen faktiskt) men det har inte blivit av än. Det är verkligen skönt med fina promenadstråk och lite natur - jag skulle inte vilja bo mitt i smeten. Jag bor i Örebros motsvarighet till Tensta nu, men jag har trivts jättebra under de fyra år jag har bott här :) Det är synd att vissa områden ska ha så (oförtjänt) dåligt rykte.

Reply


Leave a comment

Up